avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs - functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs - functie publica

Buna seara!
As dori sa-mi clarificati si mie, daca se poate, urmatorul aspect.
In cazul in care particip si reusesc sa castig concursul pentru ocuparea unei functii publice organizat conform Legii 188/1999 si a HG 611/2008, am posibilitatea ca dupa afisarea rezultatelor finale (proba scrisa si interviu) sa renunt la numirea pe post? Voi fi numit automat in acea functie publica desi nu-mi mai doresc sa ocup acel post? As putea sa fac o cerere prin care sa informez conducerea institutiei care a organizat concursul ca nu mai pot ocupa postul respectiv?
Stiu ca sunt intrebari ciudate, dar chiar am nevoie de o clarificare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 01:08, 8 Iulie 2017
Nu va poate obliga nimeni sa participate la un concurs daca nu vreti, la fel cum nu va poate obliga sa-l ocupati. Va dati demisia cand vreti si basta.
De asemenea, aveti si varianta ca dupa afisarea rezultatelor finale, sa anuntati in scris institutia despre faptul ca nu va veti prezenta pentru incheierea raportului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare post Marinaduchi Marinaduchi Buna, Am concurs pt un post vacant la stat in 1 aug, interviu in 3 aug. In cazut in care sunt admisa, la cat timp trebuie sa ma prezint la post? (vezi toată discuția)
Termen numire in functia publica, dupa promovarea in grad profesional viotimis viotimis Am sustinut in luna septembrie examen pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut. Având în vedere că am promovat acest examen, ... (vezi toată discuția)
Concurs admitere post functie publica gabone88 gabone88 Buna ziua, speram si eu ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns; Daca la sustinerea unui concurs pt ocuparea unei functii publice pt un post vacant este prezent ... (vezi toată discuția)