avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baza calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baza calcul concediu de odihna

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca suma bonusurilor lunare ale agentilor de vanzari, intra la baza de calcul a concediului de odihna.

Nu reusesc sa ma lamuresc cu acest aspect, in Codul Muncii la art. 150 (1) specifica indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent .
Agentii de vanzari primesc lunar aceste bonusuri ( daca indeplinesc targetul), se poate considera un bonus permanent? Specific ca acest bonus este prevazut in contractul individual de munca al fiecarui agent.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 27 Iunie 2017
Daca bonusurile sunt considerate venituri asimilate salariului si sunt incluse in salariul total brut si pentru care se calculeaza si se retin obligatiile salariatului la bugete, atunci se iau in calcul. Daca sunt considerate ca prime, nu.
Daca au caracter permanent , atunci se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.
Tocmai asta intrebam, daca bonusurile descrise in postarea mea, sunt considerate bonusuri permanente?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2017
lilid, utilizator
Legislatia actuala nu defineste caracterul permanent al unoir bonusuri sau sporuri , acesta este dat de periodicitatea acordarii acestuia.

In speta, daca bonusurile sunt acordate lunar, atunci consider ca trebuie sa intra in calculul indemnizatiei de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna? lilid lilid Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: La calculul indemnizatiei concediului de odihna, se va lua in calcul si suma bonusului din vanzari ... (vezi toată discuția)
Plata concediu odihna- salariu fix+comision Adinavasile Adinavasile Buna ziua, Daca salariul meu este compus dintr-o parte fixa + comision lunar din vazari, cand voi avea concediu de odihna cum mi se va calcula dreptul banesc? ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)