avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita distanta geam rabatat baie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita distanta geam rabatat baie

Buna seara, conform prevederilor codului civil, știu ca distanta fata de vecin, pentru fereastra este de 2 m. Însă, în situația în care este vorba despre un geam mat rabatat, la baie, se impune aceeași distanta de 2 m sau distanta poate fi mai mica de 2 m? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:34, 30 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu distinge si nici noi nu trebuie sa distingem, deaceea cei 2 metrii sunt calculați in functie de poziționarea ferestrelor. Sugerati ca cei 2 metrii ar trebui calculați de la punctul de maxim al deschiderii geamului? Sau prin faptul ca geamul pus in discutie este mat, nu mai are relevantă distanta de 2 metrii? In lege se prevăd cei 2 metrii indiferent de gradul a claritate a sticlei geamului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Conform Art. 616 Cod civil
Fereastra de lumină
Dispoziţiile art. 615 nu exclud dreptul proprietarului de a-şi deschide, fără limită de distanţă, ferestre de lumină dacă sunt astfel construite încât să împiedice vederea spre fondul învecinat.
In aceste conditii, avand in vedere art. 616, daca fereastra dumneavoastra o incadrati in fereastra de lumina, NU EXISTA limita de distanta!
Am înțeles ca dacă pun mai aproape de 2m trebuie sa pun mat,ceea ce este ok însă acel geam mat poate fi și rabatabil?

Mulțumesc de răspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geam la mine in curte? margareta-diana margareta-diana Vecinul de langa mine isi construieste casa.Constructia e la 60 cm de proprietatea mea si isi face geam pe peretele dinspre curtea mea.Are voie?Mentionez ca e ... (vezi toată discuția)
Fereastra de lumina/vedere MarinFlorinAlexandru MarinFlorinAlexandru Buna ziua, Am o problema legata de amplasarea unei ferestre pentru o casa aflata in constructie si doua intrebari legata de aceasta problema Am o casa ... (vezi toată discuția)
Geam baie Mariandanut Mariandanut Salut!am si eu o intrebare si anume se poate sa pun geam mat la baie?eu am intre casa mea si gardul vecinului distanta de 60 cm,va multumesc! (vezi toată discuția)