avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichetele de masa si concediul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichetele de masa si concediul

E legal ca pentru un concediu medical ce depaseste 4 zile sa iti taie toate tichetele de masa?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 30 Iunie 2017
Depinde daca la nivel de angajator este stabilit una stfel de criteriu de acordare a tichetelor de masa.

Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suprotului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.

....

Art. 10
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz. In sensul prezentelor norme, nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:
.....
d) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca,
sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale ori, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare retinere bonuri Iulian iulian Iulian iulian Daca un angajat lipseste trei zile de la locul de munca pe motive medicale,angajatorul ii poate retine bonurile valorice pe toata luna ? (vezi toată discuția)
Tichete de masă Xzgeorge Xzgeorge Are dreptul patronul să distribuie la unii angajati tichete de masă in valoare de la 5 sute la 1 mie lei lunar si la altii 7 bonuri de 15 lei lunar ?? (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)