avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare casa si teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare casa si teren

In acest moment am:

1. titlu de proprietate pe teren (mostenire de la tata).
2. certificat de atestare a constructiei, pe numele meu si al sotului
3. autorizatie de constructie pentru casa
4. documentatie cadastrala, urmeaza sa o fac.

Sunt suficiente aceste documente pentru inscrierea mea si a sotului in CF?
Cel mai recent răspuns: cocoon , utilizator 20:01, 1 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti.
In primul rand conform articolului 1 alineat (5) din Legea nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare: "Prin imobil, în sensul prezentei legi, se înţelege terenul, cu sau fără construcţii, de pe teritoriul unei unităţi administrativ-teritoriale, aparţinând unuia sau mai multor proprietari, care se identifică printr-un număr cadastral unic.".
Avand in vedere faptul ca Dvs. ati mostenit terenul de la tata, asadar nefiind bun comun dobandit de catre soti, dreptul de proprietate asupra terenului il veti avea numai Dvs., iar TOT ceea ce se va construi pe teren, in timpul casatoriei, va fi bun comun.
Nu stiu in ce zona geografica se afla imobilul de care ati facut vorbire, eu tot ce scriu se raporteaza la legi, precum si experienta cu cadastrul din nordul Romaniei.
In optica mea, pasii pe care ar trebui sa le urmati sunt:
1.-actualizare date Carte Funciara (face un topograf),
2.-intabulare Titlu de Proprietate (topograf + notar).
3.-pentru a evidentia constructia aveti nevoie de la Primarie de un Proces verbal de receptie finala a lucrarilor, precum si de un certificat fiscal cu valoare de impozitare (de acest act veti avea nevoie la intabulare, pentru ca se plateste taxa OCPI dupa valoarea antementionata, mai exact 0,05 %).
Succes !
Multumesc pentru raspuns! Terenul este in nord, da. Procesul verbal de receptie despre care vorbiti este tipizat? Ce aduce in plus acest proces verbal fata de certificatul de atestare a constructiei obtinut de la primarie, si care are toate datele constructiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Intabulare daniela.ilea daniela.ilea Cum si ce acte trebuie pentru intabularea unei case construita in anii 1950 fara aviz de constructie.Multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)