avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum e legal - procedura respectare program de relatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă judecătorească?
Concret: sentinţa prevede că tatăl trebuie să preia copilul din primul weekend al lunii iulie, pentru o perioadă de 2 săptămâni şi din al treilea weekend al lunii august, la fel.
Tatăl copilului nu a venit să ia copilul, nu a anunţat că nu vine, dar nici că vine.
Copilul vrea la ştrand, vrea în excursie, eu îl ţin acasă, fiindcă poate vine tata şi voi fi acuzată că ascund copilul.
Cum e legal?
Mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2017
Martonze, utilizator
When...am explicat! Nu exista lege "primordiala" in sensul asta. Adica...intai trebuie actionat pe Codul Civil...si apoi pe Codul de Procedura Civila. Pe lipsuri ale Codului Civil...nu poti grefa proceduri. De asta am zis sa va manifestati indignarea in sensul schimbarii prevederilor de CC.
personal mi se par chichite avocatesti.
@When, nu sunt chichiţe avocaţăşeti, ci trista realitate. Un drept nu se poate executa silit.
Bunăoară , am dreptul să-mi iau permisul de conducere auto, dar nimeni nu mă poate obliga.
Am dreptul să sar cu paraşuta, dar nimeni nu mă poate obliga. Dar nu am voie să îngrădesc dreptul altuia,în cazul de faţă, dreptul tatălui şi al copilului de a relaţiona. Dreptul lui este stabilit prin hotărâre judecătorească, în anumite zile şi intervale orare.Nu scrie nicăieri că în cazul nerespectării orei din hotărâre, tatăl îşi pierde dreptul de a relaţiona în intervalul stabilit. Şi eu am crezut, în anii anteriori, că dacă nu a venit până la ora 11, pot pleca cu copilul să-mi fac treaba, dar m-am ales cu plângeri penale.
De aceea, acum suflu şi în iaurt.
Hmm...a crezut Martonze, crede When..... Legile sunt "clare" :))). La o asa claritate, indiferent unde ati sufla, depinde ce are dna/dl jude...prin curte. Ma rog...nu in aia oficiala, ci in aia particulara. Asa ca decat sa inventati antigravitatia ca sa nu...cada drobul (sau sa sara stropul) , mai bine faceti cateva cruci mari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna fara program de vizita andrep andrep Buna ziua!va rog frumos sa-mi spuneti daca nu am o hotarare prin care sa-mi pot vizita copilul dar am o hotarare in care am custodie comuna pot sa-mi vizitez ... (vezi toată discuția)