avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca de noapte

Buna ziua.
Daca angajatul se afla la lucru intre orele 22:00-06:00, si in CIM s-ar specifica 7 ore pentru ca o ora este pauza, se incadreaza in situatia de a nu se aplica sporul de 25% pentru ca progarmul a fost redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 3 Iulie 2017
Din cate cunosc indiferent de CCM, programul orelor de noapte, incepe la ora 23.
Am citit in codul muncii ca munca prestata intre orele 22:00-06:00 este considerata munca de noapte.Insa intrebarea este daca acest program din care o ora reprezinta pauza, se incadreaza la art. 126 lit. a prin care salariatii de noapte beneficiaza de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, asta deoarece potrivit art. 111 Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, SE AFLA LA DISPOZITIA ANGAJATORULUI...?
Multumesc
Pauza de masa este cuprinsa in durata timpului de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in ture departament paza dragonu89 dragonu89 Buna ziua,as dori sa stiu,daca potrivit codului muncii ,si aici ma refer in domeniul de paza,la o tura de 8 ore intre 22:00/06:00 nu ar fi normal sa am 24 de ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte Vioreld Vioreld buna ziua. trebuie sa angajez un paznic, care va munci 12 cu 36 ore ( program de la 18-06). 1. in cim ii trec exact asa: 12 ore cu 36 pauza sau se trece ... (vezi toată discuția)