avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retragere cotizatie si contributie CAR pensionari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retragere cotizatie si contributie CAR pensionari

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarerea problema. Mama mea are calitatea de membru al Casei de ajutor Reciproc a pensionarilor si ar dori sa se retraga. Din chitantele pe care le-a pastrat reiese ca a achitat 395 lei cotizatie si 201 lei contributie. In carnetul de membru apare doar suma de 395 lei cotizatie, cei 201 lei nu se mai restituie? Am gasit in legea nr.540 din 27 septembrie 2002 publicata in M.Of. 723 din 3 octombrie 2002,modificata si completata cu Legea nr. 248 din 5 decembrie 2011 urmatoarele prevederi "Art.10.- (1) Membrii caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor au obligatia de a plati cotizatii lunare, precum si contributii lunare al caror cuantum procentual sau in sume fixe se stabileste de consiliul director al casei respective, in limitele si in conditiile stabilte prin statut.
(2) La incetarea calitatii de membru al casei de ajutor reciproc a pensionarilor,
indiferent de motive, sumele depuse cu titlu de cotizatii lunare se restituie titularului sau urmasilor sai dupa caz.
(3) Contributia pentru fondul de ajutor de deces se restituie urmasilor membrului
care a decedat.
Ce inteleg de aici este ca se restituie doar la deces, ori la momentul respectiv odata cu retragerea din Car nu va mai avea statutul de membru, deci nu se vor mai recupera acesti bani. Va rog sa-mi spuneti daca inteleg bine si daca acesti bani vor fi pierduti.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

car suma depusa, suma restituita casutza casutza Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti pentru urmatoarea situatie: Un pensinar a cotaizat multi ani la CAR. Nu a imprumutat niciodata nicio suma, doar a fost ... (vezi toată discuția)
Banii cotizati la car cum se inapoiaza? kirakiralina kirakiralina Am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati cu un raspuns. Parintii mei au cotizat la un CAR oarecare incepand din anul 1974, cu cate 100 lei lunar fiecare. ... (vezi toată discuția)
Problema retragere contributie car pensionari popescu ioana popescu ioana Bunica mea a murit luna trecuta. Ea impreuna cu bunicul au avut ani de zile contributii la CAR pana in urma cu 3 ani de zile cand nu au mai platit cotizatia ... (vezi toată discuția)