avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Revizie reprezentanta - Expertiza auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Revizie reprezentanta - Expertiza auto

Buna ziua,

Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) totul este bineinteles facturat.

Intrebari:

- Unde trebuie sa apelez pt efectuarea unei expertize pe masina care sa constate si sa dovedeasca legal ca nu s'au schimbat cele precizate in factura?

- Ce daune morale/materiale pot cere, ma intereseaza banii, de ex care ar putea fi suma maxima cu care ar putea sa ma despagubeasca reprezentanta respectiva?


pt cine are timp de lecturat:

Detaliat - Ajung la reprezentanta, motorul cald, temp ulei aprox. 95 grade.Fac actele cu respectivul consilier service pt revizie, ii inmanez cheile, semnez, astept 1 ora jumate dupa care sunt chemat sa achit si sa ridic masina. Achit suma, mi se da facutra+chitanta, merg la masina, pun contactul observ temp ulei 86 grade (cam mult pt un ulei sa zic rece turnat proaspat). Pe moment nu mi'am dat seama, pornesc si plec. Ajuns acasa deschid capota si constat ca motorul si respectivele plastice pline de praf sunt cam neatinse - concluzie- cum dreq s'au schimbat filtre etc. daca suruburile si carcasele acestora sunt neatinse. inclusiv busonul de la ulei e neatins.

Ce e de facut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:03, 11 Mai 2022
la diesel nu se vede nici o diferenta, ambele sunt negre, si noi si vechi
Este diferenta intre uleiul nou si cel ars dupa 10000 km. Culoare, vascozitate. O persoana cu experienta il poate diferentia. Cel ars este mai "subtire".
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punctuil meu de vedere discutiile legate de ulei (schimbat-neschimbat) pot fi considerate doar pareri.
In cazul unei expertize tehnice se identifica compozitia uleiului din motor si din filtrul de ulei si se compara cu compozitia din fisa tehnica a tipului respectiv de ulei. La uleiul utilizat/ uleiul ars scos din motor se vor constata modificari esentiale, respectiv procentul de compusi grei/ compusi reziduali din compozitia uleiului va fi mult crescut/ mult diferit fata de compozitia standard din fisa tehnica a uleiului.
Vizual, un meserias auto poate sa se pronunte asupra uleiului existent in rezervor, doar ca o alta parere nu ca o certitudine.
Buna,
Nu e nimic de facut! Cu masinile , chiar si cu cele noi totul e o loterie. Eu ma duc de 15 de ani la acelasi mecanic si la acelasi service cu masinile pe care le-am detinut. Dar mecanicul din service l-am gasit dupa mai multe incercari ratate la mai multe service-uri. El mi-a explicat ca nu poti sa vezi daca ti-a schimbat piesa veche cu una noua scoasa din magazie( daca e reprezentanta si au piese pe stoc) sau cu cea comandata la dealeri de piese auto. Trebuie sa iti dai seama daca service-ul e unul serios sau unul pus pe jecmaneala !! La acest service pot sa comand eu piesele sau pot sa le comande ei, e acelasi tarif la manopera( destul de piperat). Dar daca duc eu piesele imi dau garantie doar pe manopera!!
Insa ce puteti face dupa ce mergeti in service-ul de reprezentanta, este, ca dupa ce scoateti masina din service sa mergeti la un mecanic pe care il cunoasteti si acesta sa verifice sa va confirme daca s-au inlocuit sau nu piesele trecute in deviz!
Ulterior puteti sa va intoarceti la service-ul de reprezentanta sa le multumiti sau sa ii injurati ( reclamatie la ANPC, proces, etc...)!!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
hhs, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un expert tehnic judiciar in specializarea auto are destule elemente la dispozitie (poate desface toate piesele in discutie si le poate verifica, nu numai vizual) pentru a se putea pronunta in cazuri prezentate de dvs.
Nu mai postati la discutii vechi pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Procedura verificare service auto Tonyde Tonyde Buna ziua! Exista o procedura legala, un protocol prin care un service auto sa prezinte documentat ce au lucrat la masina si ce se intampla cu piesele ... (vezi toată discuția)
Autoturism in leasing, defect pompadur pompadur la 30 mii km, autoturismul are urmatoarele simptome: - rulez cu 50-60 km/h; in frina de motor se produc smucituri (2-3); - teava de esapament, neagra; - ... (vezi toată discuția)