avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Procedura verificare service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Procedura verificare service auto

Buna ziua! Exista o procedura legala, un protocol prin care un service auto sa prezinte documentat ce au lucrat la masina si ce se intampla cu piesele inlocuite?
Anterior unui partaj o masina relativ noua (piese scumpe) a fost "sabotata" inteligent pt a nu avea o valoare mare la masa impartelii. Pe diagnoza, martori bord, aspect, masina parea dezastru. Cel care a preluat-o a dus-o la un service autorizat mentionand ca masina are probleme mari (in LIMP mode). In ziua dupa ce a fost lasata in service proprietarul a descoperit sabotajul in parte (inclusiv schimbare nr km parcursi inainte cu cca 40 mii km). Deci masina e ok dar prelucrata sa para dezastru. Problema se intreapta acum asupra serviceului auto. Practic acum au libertatea sa schimbe piese bune cu piese defecte. Cum se poate asigura proprietarul ca nu s-a umblat la piesele scumpe? (injectoare, turbina)?
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 09:24, 20 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Unitatea service are obligația să deschidă o comandă (contract) de service la preluarea mașinii și să închidă comanda (contractul) printr-un deviz. Pe lângă acestea, mai este obligat să pună la dispoziție toate testele și diagnozele efectuate la masina.
Aceste documente se predau doar celui pe numele căruia s-a deschis comanda de reparație, a proprietarului din talon sau imputernicitului acestuia. Dacă aveți vreun interes pe care să-l dovediți, aveți posibilitatea să cereți aceste acte în instanță.
Service-ul are obligația să vă returneze toate piesele înlocuite (mai puțin cele care fac obiectul vreunei garanții), cu excepția uleiului uzat, a filtrului de ulei și combustibil, care trebuiesc eliminate conform normelor de protecția mediului.
Piesele de pe mașina, de genul injectoarelor, turbină, cutia de viteze etc, dețin din fabrică coduri de piese care pot fi verificate fie printr-o expertiză tehnică extrajudiciară, fie prin expertiză tehnică judiciară dispusă de instanță, dacă ajungeți acolo.
Oricum, dacă există vreun interes în legătură cu acel autoturism, vă sfătuiesc să luați legătura urgentă cu un avocat.
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizie reprezentanta - expertiza auto M9M M9M Buna ziua, Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)