avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcare Hotarare Judecatoareasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcare Hotarare Judecatoareasca

Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal lor "să-i permită reclamantului ca relaţiile personale ale acestuia cu minorii să se desfăşoare şi prin contacte telefonice sau sub orice alt mijloc de comunicare electronică."

Eu as vrea sa vb cu copii si prin apeluri video pe Whatsapp sau Viber, sa le mai trimit poze, clipuri...
Mama copiilor nu le permite ba mai mult a blocat nr meu.

I-am dat copilului cel mare [4 ani jum] un telefon, dar i-a scos cartela pe motiv ca este prea mic sa aiba telefon [totusi copilul foloseste zilnic telefonul pt jocuri], si conditioneaza comunicarea doar prin nr ei de telefon.

Actualmente intre noi ca parinti relatiile sunt tenisionate si din pacate se rasfrang asupra copiilor.

Totusi vreau sa tin legatua cu copiii. Intre noi sunt peste 300 de km si comnunicarea telefonica ar fi utila, dar mama nu respecta hotararea Instantei.

Am facut o adresa la Protectia Copilului, dar inca nu am primit raspuns.


Ce alte optiuni mai sunt ca sa pot tine legatura cu copiii conform ?

Intentez o alta actiune in instanta pentru nerespectarea Hotararii deja date?

Multumesc
Si fara aceasta hotarare care sa statueze astfel o mama responsabila ar permite comunicarea dintre copii si tatal lor prin mijloace de comunicare la distanta (skype, whatsapp etc). Problemele adultilor nu sunt si problemele copiilor. In mod evident este nevoie de sanctiuni clare si descurajatoare inca la un nivel incipient al unor asemenea comportamente.

@ps: dvs nu sunteti in masura sa vorbiti despre cereri fantasmagorice, pe principiul hotii striga hotii.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
againstPAS, utilizator
Adresa catre Protectia Copilului am facut-o pe data de 20 Iun.
When draga, scrie in legea de protectie a copilului ce informatii e obligat sa dea parintele rezident celuilalt parinte.
Cand doi parinti divorteaza, ambii asuma ca copilul lor nu va mai avea legaturi cu ambii parinti ca atunci cand stateau in aceiasi casa.
Intrebati daca ii reprosez eu parintelui nerezident ca primind anonime despre cum ii e vandult copilul nu se intereseaza? Primeste astfel de anonime odata la doua zile? sau poate aude voci, zic si eu.
Nu poti suna la 112 spunand ca te temi ca ai primit o anonima ca vine peste tine o trupa de comando, ca s-ar putea sa-ti iei o amenda. La fel si in varianta dvs.
Sau poate propuneti, in maniera bine cunoscuta, o executare silita a hotararii cu telefonul. Vine executorul si ii lipeste mamei sau copilului telefonul de ureche si ii deschide gura cu forta sa vorbeasca. Chiar nu intelegeti ca parintii trebuie sa se inteleaga, nu sa se lupte si ca nu toate lucrurile pot fi rezolvate prin escaladarea conflictelor?
Nu stiu ce obsesii aveti cu avocatii, competenti sau incompetenti. Poate ati patit-o cu vreunul si ati ramas marcat. B-)
Am urmarit insa din curiozitate niste cazuri de sanatoriu pe ecris si am observat ca dupa ce erau pe val, unii au cam luat-o in freza, proces dupa proces. Si unde mai pui ca unele dintre procese erau despre pensie, unde il arde mai tare pe grijuliul nerezident. Cred ca in cazul lor ati avea dreptate si au avut avocati incompetenti sau a avut rezidentul un avocat competent. In sfarsit, nu ma intereseaza cauza, dar ma intereseaza rezultatul, respectiv ca pacientilor, ma rog justitiabililor, le mai gasesc instantele si ac de cojoc.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2017
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Interpretati ca de obicei gresit legea doamna PS. Singurele informatii ce nu trebuie transmise sunt cele de zi cu zi . Dar nu mira pe nimeni ca orice interpretarea este inspre a restrange si mai mult drepturile parintelui nerezident. In rest doamna PS, hlizeala placuta, nu de alta, dar oricum altii trag consecintele sfaturilor dvs luminate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului....

Vai, dar ce pompos suna! La fel de pompos este si site-ul fiecareia, cat si organigrama!

In fond vbim de un croco-cangur care a atins dimensiuni apoteotice si care arata si se misca exact ca acest hibrid. Din simplul motiv ca e bugetata de consiliul judetean dar e "metodologizata" de Min Muncii si Protectiei Sociale. Asadar...cine ajunge acolo in posturi de conducere...si cum dispune cheltuirea bugetului din ce in ce mai consistent, an de an?
Nu mai putin important este ca institutia e dotata cu propria Directie Juridica, preocupata in numai ca institutia...sa nu aiba nicio vina si nicidecum sa-si aroge vreun cat de putin riscant merit. Evident, totul functioneaza cat se poate de ierahic si in deplina concordanta cu Legea Contenciosului si Legea Functionarului Public: dir gen, dir adj, sef serviciu, inspector principal, inspector, psihologi (nerecunoscuti de catre Colegiul Psihologilor!) etc etc.

Cand vezi un asemenea colos-fioros, te-ai astepta ca doar o incruntare in privire sa rezolve instant chestiile astea cu dreptul copilului circumscrise (sau circumcise) de Legea 272/2004, Codurile Civile, interesul superior al copilului, etc.

In realitate este vorba de una dintre cele mai neputincioase si debile institutii guvernamentale cu care veti avea de-a face...o suma de incompetenti bine platiti si cu puteri ierarhice superioare si de functionari inferiori de tip sclavi pe plantatie.

Rezultatul palpabil al unui demers la DGASPC, cel putin in ceea ce priveste dreptul la legaturi personale, este o imensa pierdere de timp si de neuroni, rapoartele lor (contrasemnate de cel putin 3 din cei bine platiti, din care neaparat si un jurist!) fiind ignorate cu dispret de orice instanta calificata pe minori-familie.

Alte discuții în legătură

Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. pot obliga tatăl prin instanta sa ma anunțe când ... MihaelaSulea MihaelaSulea Bună ziua. Pot obliga tatăl prin instanta sa ma anunțe când aduce copiii inapoi la mama, având în vedere ca nu își respecta programul de vizita? Se ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)