avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incalcare Hotarare Judecatoareasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incalcare Hotarare Judecatoareasca

Am 2 copii cu cineva si s-a pronuntat o Hotarare Judecatoreasca prin care printre altele se specifica ca mama sa permita copiiilor sa tina legatura cu tatal lor "să-i permită reclamantului ca relaţiile personale ale acestuia cu minorii să se desfăşoare şi prin contacte telefonice sau sub orice alt mijloc de comunicare electronică."

Eu as vrea sa vb cu copii si prin apeluri video pe Whatsapp sau Viber, sa le mai trimit poze, clipuri...
Mama copiilor nu le permite ba mai mult a blocat nr meu.

I-am dat copilului cel mare [4 ani jum] un telefon, dar i-a scos cartela pe motiv ca este prea mic sa aiba telefon [totusi copilul foloseste zilnic telefonul pt jocuri], si conditioneaza comunicarea doar prin nr ei de telefon.

Actualmente intre noi ca parinti relatiile sunt tenisionate si din pacate se rasfrang asupra copiilor.

Totusi vreau sa tin legatua cu copiii. Intre noi sunt peste 300 de km si comnunicarea telefonica ar fi utila, dar mama nu respecta hotararea Instantei.

Am facut o adresa la Protectia Copilului, dar inca nu am primit raspuns.

Ce alte optiuni mai sunt ca sa pot tine legatura cu copiii conform ?

Intentez o alta actiune in instanta pentru nerespectarea Hotararii deja date?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate Chris79, chiar dacă instanţa a stabilit păstrarea legăturilor cu copiii prin mijloacele moderne de comunicare - formulare devenită la fel de clasică ca şi "primul şi al treilea weekend", în cazul dvs., cu copilul cel mare de 4 ani, recomandarea mi se pare absurdă, cel puţin pentru moment. Copiii sunt mult prea mici pentru a se îngriji de telefon, telefonul trebuie păstrat în anumite condiţii, trebuie încărcat, copilul trebuie să ştie să umble cu telefonul.
Eu nu vă contrazic, dvs. ştiţi mai bine ce se întâmplă, dar, din experienţa mea, subiectivă, evident, vă pot spune că uneori, aparenţele înşeală.Chiar eu am fost reclamată pentru împiedicarea relaţiei telefonice copil-tată, s-a întâmplat ca de 3 ori când a sunat domnul, să fiu plecată prin vecini cu copilul, fără telefon şi aieşit cu reclamaţii, descinderi ale DGASPC la domiciliu, interogarea copilului, un întreg balamuc, ce s-a întipărit în mintea crudă a copilului.
300 km nu sunt un capăt de ţară, este mult mai eficient să vă vadă copiii fizic, să simtă căldura şi iubirea tatălui, părerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. pot obliga tatăl prin instanta sa ma anunțe când ... MihaelaSulea MihaelaSulea Bună ziua. Pot obliga tatăl prin instanta sa ma anunțe când aduce copiii inapoi la mama, având în vedere ca nu își respecta programul de vizita? Se ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)