avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu fideiusor
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu fideiusor

Cum pot scăpa pe cale juridica pe o proprie pe salariu, dacă am semnat în calitate de fideiusor un contract de credit pentru o cunoștință PFA care nu a reușit să plătească ratele?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 7 Iulie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu scapati decat platind( dvs sau debitorul).. de asta ati si semnat in calitate de fideiusor, v-ati obligat sa platiti daca debitorul nu o face.

Art. 2293

Obligaţia fideiusorului

Fideiusorul nu este ţinut să îndeplinească obligaţia debitorului decât dacă acesta nu o execută.

Pt ce vi se retine dvs, va indreptati cu o actiune in regres impotriva debitorului.

Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Poprire girant, recuperare de la titularul creditului ami20021968 ami20021968 Am girat o persoana la CAR, aceasta nu a mai platit si mi-a fost trimisa poprire. Mentionez ca titularul lucreaza la aceeasi unitate din momentul imprumutului, ... (vezi toată discuția)