romania inedit a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Mai in gluma, mai in serios notarii sunt cam pe duca in privinta castei lor intrucat criza isi spune cuvantul.Nu mai scot asa multi bani.
Pana termina facultatea userul eu cred ca va putea deveni notar.:);)
Parca era un proiect de lege sau nu stiu ce reglementare care le dadea dreptul avocatilor sa desfasoare si activitatile pe care le desfasoara notarii !
Ai vazut dumneata vreun notar care a renuntat la notarie si s-a apucat de avocatura ? :duh::O
Avocatura la bara nu cred ca ar putea sa faca un notar.Aceasta este parerea mea.Este un motiv suplimentar pentru care nu veti vedea un fost notar sa devina avocat.In afara de faptul ca, in prezent, cred ca acestia mai castiga suficienti bani.
In plus, notarul are putere in biroul sau si daca il duci in instanta ar fi neadaptat as spune.
S-a dus varianta ca avocatii sa poata sa faca si acte notariale ca sa spun asa pe intelesul tuturor.E vorba doar de puterea actului si nu de redactarea sa.In general se merge pe genul tipizat si modificari la nume,etc.
Avocatii sunt cei care fac actele juridice adevarate asa cum vrea clientul sau.
Notarul iti poate spune sa mergi la avocat daca il sacai cu nu stiu ce clauze contractuale.
Sunt si notari care au valoare profesionala, dar in timp le cam piere cheful de dreptul pur.Motivul este ca daca se pot scoate prea usor bani ce rost mai are sa se complice inutil.
Stau sa ma intreb daca notarii care vor dori sa devina avocati
in viitor se vor adapta.De aceea imi pare cumva interesanta intrebarea dvs.;)
avocat Claudiu Lascoschi