avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere cu permis suspendat si flagrant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere cu permis suspendat si flagrant

Buna ziua

Pot primi pedeapsa cu suspendare in cazul in care sunt cercetat pentru conducere cu permisul supendat si flagrant pentru dare de mita unui politist de la politia rutiera pentru a nu intocmi dosar penal? Cat timp dureaza cercetarea penala?
Am doi copii in intretinere iar sotia este in concediu de maternitate. se tine cont de acest lucru la efectuarea pedepsei in cazul in care nu este cu suspendare?
Multumjesc
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 19:25, 29 Septembrie 2009
Stoica Ioana a scris:

Daca infractiunea e una flagranta, prezenta martorilor nu e atat de importanta.Agentii de politie pot consemna savarsirea infractiunii.

dorians a scris:

E drept ca se cam strica treaba daca recunoaste. Insa poate sa o schimbe sau -mai bine- sa o "nuanteze". Iar daca politistul nu are martori e cam nasol. Si acum sincer... iti trebuie ceva "ingeniozitate" sa-i dai spaga cu martori :))

Odata data o declaratie , greu sa fie schimbata.Ar fi incidenta infractiunea de marturie mincinoasa.

:tooth:
Inca nu mi-a fost dat sa vad o persoana cu calitatea de martor si inculpat in propriul proces
:happy:

Oricum, de dragu` discutiei asa ceva nu ai sa vezi prea curand. Inculpatii, invinuitii etc care isi schimba declaratia o fac "pt ca au scris la dictare", "pt ca au fost batuti si amenintati " etc etc etc

:tease:

NU cred ca are rost sa vorbim despre prez de nevinovatie, lipsa probelor si cauze castigate la cedo din cauza "procesului vb care nu trebuie sustinut de alte probe"
Banuiesc ca macar pe celebra Anghel contra Romanie ai citit-o
:stunned:
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
dorians, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Procesele - verbale de flagrant pot fi lovite de nulitate sau anulate.;)
Nu risca politistii.:D

avocat Claudiu Lascoschi

De principiu asa este. Dar mai sunt si "profesionisti". La marea razie din BV de acu o saptamana au iesit 2 pe procedura percezitie. Zic iesit pt ca fusesera "progamati" la arest preventiv. Mai au si noroc uneori.
Cu spuneam de principiu ai dreptate si de aia am aruncat doar o intrebare
Inca nu mi-a fost dat sa vad o persoana cu calitatea de martor si inculpat in propriul proces

Va cred , insa , considerati ca afirmatia de mai sus corespunde spuselor mele ?Nu, sigur nu...

Oricum, de dragu` discutiei asa ceva nu ai sa vezi prea curand. Inculpatii, invinuitii etc care isi schimba declaratia o fac "pt ca au scris la dictare", "pt ca au fost batuti si amenintati " etc etc etc

Declaratia modificata poate conduce la savarsirea marturiei mincinoase .Eroare de fapt, spre exemplu , permite o schimbare a pozitiei inculpatului.

NU cred ca are rost sa vorbim despre prez de nevinovatie, lipsa probelor si cauze castigate la cedo din cauza "procesului vb care nu trebuie sustinut de alte probe"
Banuiesc ca macar pe celebra Anghel contra Romanie ai citit-o

Exista infractiuni flagrante,fara a exista martori .E o realitate.

Renuntati la atitudinea sfidatoare, va dezavantajeaza.multumesc.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Vreti sa ma apuc de lectii de drept?
Care este subiectul inf de marturie mincinoasa???
POATE INVINUITUL SAU INCULPATUL SA AIBA CALITATE DE MARTOR EXPERT SAU INTERPRET in propria cauza?
Ati auzit cand instanta intreaba "va mentineti declaratiile?" Credeti ca e doar o conversatie?

Este o realitate ca exista fara martori dar
1. exista alte mijloace de proba (spre ex bunurile gasite asupra faptuitorului)
2. trebuie schibat aparatorul (pt ca in opinia mea nu se prea pricepe)

Eroare de fapt in schimbatul unei declarati??:happy: Ma rog...
dorians, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 c.p. oana loredana oana loredana Am fost citata ca martor intr-un dosar penal ( la Parchet - DGA ) si m-am prezentat insotita de un avocat deoarece nu cunosteam obiectul cauzei pentru care am ... (vezi toată discuția)
Marturie mihaela89 mihaela89 am si eu o intrebare....care sunt sansele ca o persoana care a depus marturie mincinoasa sa scape fara inchisoare??? si ce ar trebui sa faca?? sa isi retraga ... (vezi toată discuția)