avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ordonanta de plata pentru acordare ajutoare la pensie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ordonanta de plata pentru acordare ajutoare la pensie

Buna ziua. Sunt pensionar militar de la 1 mai 2016, am iesit la limita de varsta. In martie 2017 odata cu raportul prin care solicitam trecerea in rezerva am solicitat si acordarea ajutoarelor conf. L284/2010, anexa VII, art. 20 (abrogata la 01.07.2017 de Legea unica a salarizarii L 153/2017) , apoi, printr-un alt raport, in luna in care am trecut in rezerva, am solicitat luarea in evidenta pentru acordarea acestor dreoturi. De fiecare data mi s-a spus ca plata acestor drepturi este suspendata de legislatie, OUG-urile: 57/2015, 99/2016, 9/2017, ultima pana la 31.12.2017. Legea unica a salarizarii L 153/2017 nu mai prevede acordarea acestor ajutoare viitorilor pensionari militari. In ianuarie 2017 am cerut printr-o cerere acordarea ajutoarelor, nu am facut somatie pe modelul CPCiv. ci o cerere, in iunie, la mai putin de 6 luni de la solicitare, am depus la Judecatorie o cerere pentru Ordonanta de plata, maine am termen. Debitorul a recunoscut scris ca imi datoreaza acei bani dar legislatia, OUG 9/2017 nu-i permite. Asa mi-a raspuns la ultima mea solicitare ce se dorea a fi o somatie de plata pe care am trimis-o cu scrisoare recomandata cu conf. de primire. Va rog sa-mi spuneti daca instanta poate sa-mi respinga cererea Ordonantei de plata pe motiv ca ultima solicitare de acordare a ajutoarelor nu a fost o somatie pe modelul CPCiv. " daca nu achitati suma de.... in termen de 15 zile va vom actiona in instanta", ci o cerere, a-3-a. Poate ca instanta va tine cont de faptul ca am insistat pentru obtinerea drepturilor. Din pacate nu mi-am luat avocat, am crezut ca e simplu... daca primesc o amanare, am sa-mi iau unul. Debitorul, o structura din M.Ap.N., este parte a acestui minister la randul sau, parte a Guvernului, cel care gestioneaza bugetul, prin extrapolare as putea sa spun ca debitorul este chiar Guvernul, cel care are banii, ceilalti din ierarhie sunt ordonatori de credite principali, secundari,etc. Guvernul are dreptul conf. Constitutiei sa emita Ordonante, asa au si facut, toate Guvernele, din 2010 pana acum, si au amanat plata ajutoarelor. Un debitor are instrumente legale de a-si amana platile la nesfarsit, este drept asa? :( Imi cer scuze ca va rapesc mult timp cu lectura mesajului dar trebuia sa va prezint totul. Va multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Acordare ajutoare la trecerea in rezerva dupa data de 01 iulie 2017 adgheorghe adgheorghe Buna ziua, La trecerea în rezervă cu drept de pensie, militarii beneficiau, în conformitate cu Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea unitară ... (vezi toată discuția)
Pensie, drepturile din legea salarizarii viorelus viorelus Daca ies la pensie in 2013 nu primesc ajutoarele prevazute in legea salarizarii,dar in viitor ;daca se vor acorda in baza unor noi reglementari, mai pot ... (vezi toată discuția)
Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)