Buna ziua . Am lucrat la o societate 1am fost concediata , in timpul litigiului de munca societatea care face parte dintr-un concern a cesionat partea comerciala carte alta societate 2, ambele fac parte din acelasi concern . Am castigat dar am fost reintegrata fictiv la societatea 1 si am fost concediata din lipsa de locuri de munca in urma cesionari cu societatea 2 . Intrebarea mea este ce parte legislativa ma ajuta in apararea drepturilor mele tinand cont ca societatea 1 trebuia sa imi plateasca drepturile salariale pana ce societatea 2 ma reintegra efectiv . Nu mi-am castigat odata cu reintegrarea si drepturile ca angajat conform CCM ? acasi drepturi de care au benefiaciat (transfer ) si angajati efectiv in timpul fuziunii ? Va multumesc .
Reintegrarea in postul detinut anterior este o veritabila restitutio in integrum urmind a beneficia de toate drepturile de care ati fost lipsita inclusiv de prevederile CCM aplicabil. Transferul unei societati sau parti din aceasta nu poate constitui conform legii nr. 6/2000 motiv de concediere, totodata acest act normativ arata si obligatiile celui care cedeaza si a celui care primeste in privinta salariatilor
Legea 6/2000 ? am incercat sa o caut si nu gasesc nimic , singura lege privitoare la tranferuri si cesiuni este legea 67
Va rog daca se poate un site unde pot gasi aceasta lege de care vorbiti . va multumesc