avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... intrerupere de activitate
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

intrerupere de activitate


pt inscrierea la ex admitere magistratura -vechime 5 ani , la cerere se anexeaza o declaratie pe propria raspundere ca nu ai avut intrerupere de activitate ....
1.ce se intelege prin intrerupere de activitate? si cazurile de suspendare - concedii medicale , crestere copil , somaj tehnic sau doar cazurile de incetare a cim , incompatibilitate , exercitare altei profesii
2. daca o persoana are o perioada de intrerupere ( sa zicem 1 an nu a exercitat profesia - a fost in somaj ) nu depune declaratia sau depune o declaratie in care precizeaza perioada de intrerupere?
3. care este consecinta existentei unei perioade de intrerupere ?
de ex pe listele din primavara am vazut o situatie in care dosarul era respins pt ca lipsea declaratia
Cel mai recent răspuns: raresmocanu81 , utilizator 13:46, 24 Noiembrie 2009
iata raspunsul CSM la intrebarile mele vizavi de declaratia privind intreruperi de activitate

Referitor la cererea dumneavoastră, prin care solicitaţi informaţii privind declaraţia referitoare la „întreruperea în activitate” necesară pentru a participa la un concurs pentru admitere în magistratură, în condiţiile art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:
Declaraţia prevăzută de art.4 alin. 10, lit. g din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecător şi procuror, fără concurs, aprobat prin Hotărârea nr.152/2006 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, cu modificările şi completările ulterioare, priveşte menţionarea oricărei întreruperi în activitate de natură a afecta vechimea în funcţiile de specialitate juridică prevăzute de lege şi se anexează cererii de înscrierii la concurs, atât în situaţia în care există întreruperi în activitate cât ţi în situaţia în care nu există astfel de întreruperi.
Totodată, în conformitate cu dispoziţiile art.7 pct.2 şi 14 alin.1 din Regulament, după anunţarea concursului şi depunerea cererilor de înscriere, verificarea îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concurs este atributul exclusiv al comisiei de organizare a concursului, constituită prin hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, pe baza actelor depuse de candidaţi în dosarele de concurs.



pt mine e echivalent cu zero acest raspuns . adica tot nu m-a lamurit ...
dar cred ca acum i-a lamurit pe cei ce considera ca e vb de continuitate , deci nu e vb de continuitate ci de calcul vechime
insa nu-mi explica ce inseamna "de natura a afecta vechimea"



pentru cei care v-ati insris sau pregatiti dosarul pentru inscriere cum ati facut declaratia ?: " subsemntatul ...... domiciliat in ..... , CNP ..... , de profesie cjr ..., incepand cu anul 200X si pana in prezent declar pe propria raspundere ca nu am avut intreruperi de activitate , ( cu exceptia ian- martie 200Y cand am fost in concediu de crestere copil )
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
ENGFULL, utilizator
pana la urma cum e? cei ce ati postat aici si aveati nelamuriri, v-ati lamurit? ma intereseaza ca vreau sa ma inscriu si eu la urmatorul ex.
cum e ?
nu tine de continuitate , asta e cert 100%
nu as putea sa spun nici ce valoare are .... probabil le vine mai usor sa verifice vechimea .....
eu am intocmit-o dupa modelul afisat mai sus
trebuiesc trecute toate perioadele de "intrerupere "care iti apar in cartea de munca, eu am concediu maternitate , concediu crestere copil si "somaj tehnic "( intrerupere temporara a activitatii ) le-am trecut si a fost ok
si in plus si cel mai important pentru mine ( si altele ca mine ) concediul pentru cresterea copilului INTRA in calcul vechime inclusiv de "specialitate "
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
ENGFULL, utilizator
multumesc pt rasp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare vechime in specialitate papiioana papiioana Salutare! Am urmatoarea intrebare: la concursul de admitere în magistratura pot participa, intre altii, consilierii juridici cu o vechime în specialitate de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitate ENGFULL ENGFULL pt inscrierea la ex de admitere in magistraura se cere a se anexa la cerere si o declaratie pe propria raspundere ca nu ai avut intrerupere in activitate ... (vezi toată discuția)
Vechime si iar vechime - intrebare karie_tm karie_tm Daca o persoana are \" 5 ani \" vechime neintrerupta respectiv a lucrat intre 2001 -2007 dar din 2007 nu a mai lucrat deloc exista sanse sa i se respinga ... (vezi toată discuția)