avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in ce zile din cursul saptamanii lucratoare se acorda ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in ce zile din cursul saptamanii lucratoare se acorda zilele libere urmare a orelor suplimentare efectuate ?

Buna seara ! Sunt militar, lucrez 2 zile cu 2 zile liber ,adica intr-o saptamana lucrez 3 zile (+ sau - weekend) si in urmatoarea 2 zile.La sfarsitul lunii,in anumite situatii se aduna in jur de 30 pana la 90 de ore suplimentare. Pana acum recuperarile pt aceste ore suplimentare le luam in zilele in care eram liberi dupa cele 2 zile de munca , ele punandu-se la pontaj ca 8 ore lucrate, si astfel in luna in care era posibil sa nu indeplinim nr necesar de ore lucratoare le ajustam cu aceste ore suplimentare. Un sef nu mai doreste ca noi sa luam aceste recuperari in zilele in care eram liberi ci numai in acelea in care suntem de serviciu. Cum se poate rezolva aceasta problema avand in vedere ca el sustine ca in cele 2 zile cat lucram suntem pontati la cate ore lucram iar in celelalte 2 suntem pontati cu 0 ore. Va rog daca puteti sa-mi indicati legea si articolul care reglementeaza zilele in care se pot acorda recuperarile pt orele suplimentare . Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2017
huchiu40, utilizator
Cel mai recent răspuns: huchiu40 , utilizator 11:27, 14 Iulie 2017
Recuperarea se poate face numai in cursul zilelor de luni pana vineri inclusiv. Altfel spus, in zilele cand sunteti la serviciu.
Multumesc frumos pt răspuns. Înteleg că în zilele din cursul saptamanii când sunt liber nu pot să-mi iau recuperare. Multumesc.
Daca sunteti liber in acea zi, nu mai vad sensul recuperarii acelor ore intr-o astfel de zi.
Recuperarea orelor în zilele libere mă ajută în cazul în care în luna respectivă nu îmi fac norma de ore. Şi mă mai ajută să nu-mi fortez colegul să lucreze 4 zile la rând câte 14-15 ore. Aşa as pati si eu dacă si-ar lua el liber în zilele când ar fii de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare intraveno intraveno Buna ziua lucrez la o societate unde ore suplimentare sunt in fiecare zi Totalul de ore luna asta este de 216 ore am lucrat in total 22 de zile luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare recuperate in pontaj alinadobre alinadobre Vreau sa stiu cum se evidentiaza orele suplimentare recuperate in pontaj. De exemplu, daca un salariat a efectuat 8 ore suplimentare pe 9 august, angajatorul ... (vezi toată discuția)