avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita copil

Sunt divortat de 2 ani de zile, avem un copil in varsta de 7 ani, avem custodie comuna cu domiciliul la mama. programul meu este primul si al treilea weekend din luna, in luna iulie este la mine si mai sunt odata la 2 ani de craciun revelion sau zilele ei de nastere si nume. Acum 3 luni intr-un weekend de-al meu mama ei nu a vrut sa o aduca pe motiv ca nu doreste copilul. I-am facut plangere , a adus-o dupa aceea regulat.Acum in luna iulie nu a dorit sa o aduca tot pe acelasi motiv, pentru ca in ultima saptamana a spus ca doreste sa trimita fata in tabara in perioada cand era la mine
iar eu pe fata am intrebat-o acum 2 luni daca vrea la mare cu noi sau in tabara iar fata a alea ca vrea la mare, dupa care insistand fata in prezenta mamei sale ca vrea in tabara iar eu nu am fost de acord. Am fost cu politia la ea acasa nu a vrut sa mi-o dea. i-am facut plangere penala si i-au deschis dosar penal. Ea pe fetita o lasa la o matusa, eu o sun zilnic pe mama ei si nu raspunde, am reusit sa vorbesc cu copilul meu de 2 ori de pe telefonul matusei mamei sale. Sunt disperat si nu stiu cum sa procedez, copilul mi-a spus ca vrea sa vina la mine. ea mamei sale nu ii spune acest lucru deoarece ii este foarte frica de ea. cum credeti ca pot proceda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul îi spune mamei că vrea în tabără, să se joace cu copii, dvs. vă spune că vrea cu dvs, rezultatul este că nu e nici cu copiii, nici la mare cu dvs., ci cu o mătuşă a mamei .
Mai încercaţi încă o plângere penală, mai mergeţi să luaţi copilul cu martori , neapărat, şi cu Poliţia, puteţi face reclamaţii şi la DGASPC, şi la Autoritatea Tutelară, puteţi deschide noi procese...aveţi o multitudine de opţiuni legale de acţiune. Mai aveţi şi opţiunea executării silite a programului de relaţii cu fetiţa dvs., apelaţi la un executor judecătoresc.
Între timp, copilul nu este nici în tabără, nici la mare, îl aşteaptă pe dl. poliţist :(
Cerere la DGASPC pentru monitorizarea programului de legaturi personale si o evaluare a copilului pentru inceput de alienare parentala.
De asemenea puteti executa silit mama.
Vorba buna mult adduce nu pare sa functioneze n cazul de fata.
Cu cat luati masuri cat mai repede, cu atat inabusiti in fasa actiunile mamei de a indeparta copilul de dumneavoastra.
Daca nu va da copila discutati si cu un executor judecatoresc ca sa incepeti executarea silita.
Doamne freest Martonze sa dati dumneavoastra un sfat care sa vatameze macar putin un parinte abuzator. Nu cumva sa le stricam feng-shui-ul atunci cand isi traumatizeaza copii. Mai bine sa lase fata la matusa decat la tata desi aceasta doreste cu parintele ei. Si totusi daca tatal a luat masuri ii scrieti cu ton dojenitor.
Executati silit mama, cereti penalizari, plangeri penale. Sau asteptati sa va milogiti ani de zile pe la garduri pentru ca apoi tocmai persoanele care va vor indemna la asta de pe acest forum sa va reproseze ca s-a indepartat copila de dumneavoastra.
Aveti parghii legale sa remediati problema. Nu e timp de pierdut, incepeti sa le folositi.

Depinde la ce reactioneaza mama copilului. Ideea e ca daca se intampla o data, de doua ori sa nu va vedeti copilul, nu este bine pentru copil, dar poate e mai bine sa incercati sa calmati lucrurile, poate nu se mai repeta. Daca reactioneaza doar daca este constransa, atunci puteti continua cu varianta cu plangerile, dar ideal ar fi sa va intelegeti cumva. Gandi-ti-va ca sunt cazuri de mama bolnave ce nu au respectat niciodata dreptul tatalui de a pleca cu copilul, adica de ani de zile, timp in care tatal a fost la usa sa-si ia copilul de sute de ori. Si tot ele nu inteleg cum de tatal a avut tupeul sa le mai faca si plangere, ce sa mai vorbim de o data, de doua ori? Propuneti mamei consilierea parentala. Poate accepta. Exista riscul ca mama sa ii spuna fetei sa aleaga intre ea si dvs si sa o determine sa va refuze cand este ea de fata, iar fetita nu va avea incotro. Solicitati si implicarea DGASPC, dar aveti mari sanse sa nu se implice.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
againstPAS, utilizator
againstPas, sfaturile dumneavoastra sunt de foarte mult bun simt si mereu mi-a placut modul in care puneti problema.
Din pacate insa m-am convins in ultimul an ca obrazul e prea gros pentru lucruri asa de fine, ca cele propuse de dumneavoastra.
Azi va fi o vizita, maine alta, anul viitor pe vremea asta sunt mari sansele ca domnul sa nu mai stie nimic de copilul lui. Pentru ca stiti ca si mine ca asa se incepe si stiti ca si mine ca daca nu esti ferm de la inceput sansele sa rezolvi problema sunt aproape nule.
Dragilor, iar sunteţi undeva alături.Omul a spus clar:mama i-a tot dus copila (interesant, mama trebuia să i-o ducă?), o singură dată a spus că nu vrea copilul - se mai întâmplă - apoi s-au certat pe tabără - mare. Săraca fetiţă, probabil îşi dorea amândouă distracţii, dar domnul l-a lut pe NU în braţe, iar mama a procedat la fel. Victima? - fetiţa, care stă la mătuşa şi probabil zace toată ziua în casă, la televizor, în interesul său superior.
Nu era mai corect ca părinţii să se înţeleagă? mergea fata 1 săptămână în tabără, fiindcă taberele nu sunt ca ofertele agenţiilor turistice - nu pleci sâmbăta asta, pleci sâmbăta următoare - apoi fetiţa se distra şi cu tata la mare , exact cum sunt recomandările medicale, copilul are nevoie şi de mare, şi de munte - şi viaţa decurgea lin pentru toată lumea.
When, tind să cred că d-ta vrei să dai de lucru Poliţiei, executorilor, instanţelor, parchetelor - dacă nu ar fi oameni cu asemenea concepţii, poate aceştia ar intra în şomaj :)

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)