avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA, SRL sau II pentru vanzare de produse handmade
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA, SRL sau II pentru vanzare de produse handmade

As vrea sa vand produse handmade legal.
Ce ar fii mai avantajos (ca si taxe) si ca intretinere de infiintat: PFA, SRL sau II?
Vreau sa vand accesorii pentru nunta (coronite, cocarde, bratari, buchete) realizate manual din hartie. Nu am nici o diploma pentru asa ceva, iar accesoriile le fac acasa (deci nu am sediu).
As vrea legal sa pot sa includ si decoratiuni facute de mama mea (decoratiuni cu lumanari, cosuri impletite), care sunt tot handmade facute, tot acasa. Pe mama mea eventual o pot adauga ca angajat sau daca nu le vindem de la aceeasi firma/pfa etc.

De precizat ca aceasta mica afacere nu ar aduce profituri lunare.
Cateva materiale sunt adunate (am realizat ceva produse pentru mine), dar nu la toate am pastrat bonurile/facturile.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2017
andreeapopa20, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:14, 18 Iulie 2017
Puteti infiinta o intreprindere familiala impreuna cu mama dvs.
Pentru ca nu aveti acte care sa dovedeasca studiile sau calificarea in domeniul pentru care urmeaza sa solicitati autorizarea la registrul comertului ca pfa, va ramane varianta unui srl. Si inainte de a face pasul cel mare, ganditi daca puteti sa faceti asta ca o afacere ca sa merite cheltuielile cu infiintarea firmei si apoi cele curente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: 1. codul ... LaviniaN1 LaviniaN1 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: 1. Codul CAEN pentru organizare evenimente (nunti, botezuri, petreceri private, aniversari, lansari de ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse handmade ionelbaciu87 ionelbaciu87 Vrem sa confectionam decoratiuni hand-made si lumanari decorative de sezon cu scopul de a le vinde la targurile de specialitate,stradal si/sau pe internet. ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa infiintez un pfa si sa imbin aceste 2 lucruri? alexandraa.cristinaa alexandraa.cristinaa Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare culcusuri si perne pentru catei realizate ... (vezi toată discuția)