avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit spatiu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit spatiu

am un spatiu si nu am facut evaluare pe el. am impozit foarte mult de plata.pot sa mai fac ceva sa resuc impozitul din urma?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:21, 19 Iulie 2017
Nu.

1. pt pers fizice:

Potrivit normelor Cod fiscal:

SECȚIUNEA a 4-a - Calculul impozitului pe clădirile nerezidențiale

38. Pentru stabilirea impozitului pe clădiri conform art. 458 și art. 460 alin. (2) și (3) din Codul fiscal, în cazul în care contribuabilul depune la organul fiscal local o declarație la care anexează un raport de evaluare, valoarea impozabilă a clădirii este considerată a fi cea care rezultă din raportul de evaluare, chiar și în situația în care clădirea a fost finalizată sau dobândită în ultimii 5 ani anteriori anului de referință, în cazul persoanelor fizice, respectiv în ultimii 3 ani anteriori anului de referință, în cazul persoanelor juridice.

39. (1) Rapoartele de evaluare se întocmesc de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării și reflectă valoarea clădirii la data de 31 decembrie a anului anterior anului de referință și nu se înregistrează în evidențele contabile.

(2) În vederea stabilirii impozitului pe clădiri, rapoartele de evaluare se depun în copie, la organul fiscal local, ca anexă la declarația contribuabilului, până la primul termen de plată din anul de referință.


2. pt pers juridice:

Cod fiscal:

(6) Valoarea impozabilă a clădirii se actualizează o dată la 3 ani pe baza unui raport de evaluare a clădirii întocmit de un evaluator autorizat în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor aflate în vigoare la data evaluării, depus la organul fiscal local până la primul termen de plată din anul de referință.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate anevar cretu irina cretu irina detin un lmobil servicii si la circa financiara mi-au spus ca trebuie sa consult ptr anul urmator un specialist anevar la ce -mi foloseste atata timp cat la ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil tardiv ginaopijsco ginaopijsco Pot să fac raportul de evaluare acum 11 06 2019 sa mi recalculeze impozitul la un apartament care e pe firma? (vezi toată discuția)
Impozit cladiri agricole Da. Dani Da. Dani Pentru clădirile nerezidentiale proprietatea unei întreprinderi individuala se face reevaluare o data la 3 sau 5 ani? (vezi toată discuția)