Buna ziua !Am un dosar cu ucidere din culpa ,eu fiind reprezentantul inculpatului....de fapt a faptuitorului caci inca este la cercetari penale dosarului lui.
A calcat pe cineva pe trecerea de pietoni.Decedatul avea alcoolemia peste 2 la mie.Ma avantajeaza acest lucru in apararea inculpatului??????
Intrebare .Cred ca am sanse sa ii obtin suspendarea pe instanta dar v-as ruga daca aveti practica judiciara in acest sens,decizii ale CSJ,sau de la alte instante din tara pe speta asta..."ucis pe trecerea de pietoni"
Clientul meu nu are cazier,pe latura civila am achitat familiei cheluielile de inmormantare,insa daunele morale raman sa fie stabilite pe instanta.Decedatul are o fetita de 11 ani...pacat... asta e :((.... dar, ghinonul e ghinion, cu siguranta ca nu a vrut sa il omoare.
Masina era asigurata la ING,in privinta asiguratorului ,solicitam noi introducerea in cauza , pentru a fi obligati in solidar la plata daunelor morale.Inca ceva..ambele familii sunt nevoiase,nu au bani......Sau asiguratorul trebuie introdus in dosar de la urmarirea penala sau doar in fata instantei de judecta?????Multumesc
Situatia,astfel cum au remarcat si distinsii d-ni.avocati,este foarte clara.Intr-o astfel de situatie,nu poate fi invocata culpa comuna a victimei cu a conducatorului auto,chiar daca aratati despre inexistenta unui semafor
.Faptul ca era in traversare pe trecerea de pietoni,indiferent de starea in care se gasea,este suficient pentru a se constata culpa exclusiva a faptuitorului.Cred ca mai trebuie sa verificati masuratorile,urmele de franare,eventual sa se efectueze o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului.
Pt a obtine o pedeapsa cu suspendare e nevoie de mult mai mult fatza de ceea ce aveti dv. Exista in jursiprudenta cazuri de suspendare, insa nu stiu cate asemenea hotarari au fost publicate pe undeva... Dar, in aceste cazuri circumstantele erau – oarecum – diferite de ceea ce povestiti dv si s-ar fi putut ajunge la o asemenea sentinta – dureroasa pt familiile victimelor, e drept, dar soferii respectivi nu ar fi putut observa respectivii pietoni, chiar daca acestia traversau regulamentar. Nu gasesc scuzabila sentinta de suspendare pt ca soferii ar fi trebuit sa reduca viteza in apropierea trecerii de pietoni – fie ca aveau vizibilitate (adica, puteau vedea un eventual pieton), fie ca nu aveau. Daunele, insa, in aceste cazuri de suspendare, au fost si de 90.000 lei, stabilite de instanta. Iar faptuitorii respectivi nu se numara printre cei cu posibilitati materiale limitate... Intelege fiecare ce vrea...
In alta ordine de idei, in zona aeroportului Sibiu se vad marcajele chiar si daca le privesc prin intermediul google map... Acum, nu stiu unde, exact, s-a produs accidentul dar am o vaga banuiala ca faptuitorul nu trecea pe acolo pt prima data...
Si mai banuiesc ceva: soferul nu conducea cu 60 km / ora...
Depinde mult si de ceea ce va ”concluziona” procurorul...
Ziceti ca trecerea de pietoni nu era presemnalizata la momentul accidentului. Aveti vreo dovada ca nu era? Intreb aceasta deoarece s-ar putea ca la aceasta ora sa fie...
Cea mai avantajoasa solutie e cea a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
In anumite situatii, chiar si starea de ebrietate a partii vatamate a apreciata de catre instanta de judecata , in vederea individualizarii pedepsei.Spre exemplu , din cauza alcoolului, conduita acestuia e de neprevazut.
Nu includ aici cazul fortuit , situtia in care pietonul nu putea fi evitat , intrucat ar exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei, si , din amanuntele precizate de dumneavoastra, aceasta cauza nu poate fi dedusa.
Consumul de bauturi alcoolice al partii vatamate poate fi apreciat de instanta, dupa caz , ca si circumstanta atenuanta judiciara.Insa raspunderea penala a dumneavoastra , nu e , nicidecum , inlaturata.
Intr-un caz absolut similar - as avea niste intrebari-ca membru al familiei decedatului (situatia prezenta este ca dosarul este in faza de cercetare penala):
- cat dureaza pana vin rezultatele expertizei care s-a facut in luna iunie 2009?
- daca nu ni s-au achitat nici macar cheltuielile de inmormantare, ce putem face? Se vor cere alaturi de despagubirile morale in instanta?
- daca faptuitorul zice ca nu are posibilitati materiale, cum se pot achita acestea?
va multumesc.
Nu exista un termen limita pana la care trebuie efectuata o expertiza.Depinde de cel care ancheteaza pentru a urgenta efectuarea lucrarii de catre expert,acesta avand si calea legala de a-l amenda pentru tergiversarea efectuarii ei.
Daca nu va intelegeti pana la proces sau in timpul acestuia cu autorul accidentului sa va achite cuantumul cheltuielilor sau parte din el,acesta va fi obligat prin hotararea ce se va pronunta la plata lor si a oricaror alte daune,in masura dovedirii lor.
Oricum in timpul urmaririi penale,,daca nu ati facut-o pana in prezent,trebuie sa va constituiti parte civila cu cuantumul cheltuielilor si al ator daune ,pentru ca apoi sa dovediti acest cuantum cu acte,expertize si eventual ,cu martori.
Accident mortal daune
camimau
In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)