Buna ziua !Am un dosar cu ucidere din culpa ,eu fiind reprezentantul inculpatului....de fapt a faptuitorului caci inca este la cercetari penale dosarului lui.
A calcat pe cineva pe trecerea de pietoni.Decedatul avea alcoolemia peste 2 la mie.Ma avantajeaza acest lucru in apararea inculpatului??????
Intrebare .Cred ca am sanse sa ii obtin suspendarea pe instanta dar v-as ruga daca aveti practica judiciara in acest sens,decizii ale CSJ,sau de la alte instante din tara pe speta asta..."ucis pe trecerea de pietoni"
Clientul meu nu are cazier,pe latura civila am achitat familiei cheluielile de inmormantare,insa daunele morale raman sa fie stabilite pe instanta.Decedatul are o fetita de 11 ani...pacat... asta e :((.... dar, ghinonul e ghinion, cu siguranta ca nu a vrut sa il omoare.
Masina era asigurata la ING,in privinta asiguratorului ,solicitam noi introducerea in cauza , pentru a fi obligati in solidar la plata daunelor morale.Inca ceva..ambele familii sunt nevoiase,nu au bani......Sau asiguratorul trebuie introdus in dosar de la urmarirea penala sau doar in fata instantei de judecta?????Multumesc
M-am constituit parte civila. Dar in afara chitantelor existente privitoare la cheltuielile de inmormantare - care presupun ca sunt dovezi clare si vor trebui sa ni se achite, ce trebuie sa dovedim la despagubiri morale? Stiti, pare foarte dura situatia, avand in vedere ca decedatul era om in varsta, si parca toata lumea considera ca nu e acelasi lucru ca si cum ar fi fost ucis cineva mai tanar. Bine, sunt de acord ca nu e cazul de copii minori, care raman fara sustinator, dar toate suferintele membrilor apropiati ai familiei chiar nu conteaza? E totuna - daca e in varsta - ca a murit ucis pe nedrept sau ca ar fi murit de boala sau batranete in patul lui? Cum pot fi dovedite traumele morale pe care le-am suferit datorita modului tragic si violent al mortii pe de o parte, si datorita faptuitorului si familiei acestuia pe de alta parte care, ca sa se apere, sunt in stare de orice mitocanie si lipsa elementara de bun-simt. Cum s-au comportat in orice moment al intalnirilor noastre - chiar nu conteaza ca sfideaza cele mai elementare notiuni de etica? - de regrete ce sa mai vorbim...Cum dovedesc asta, cum mi se vor "despagubi" toate tracasarile si supararile la care am fost supusi?
Din punct de vedere legal,varsta nu conteaza.Problema daunelor morale pe care le solicitati,este ca acetea trebuiesc dovedite,in primul rand facand dovada suferintelor despre care faceti vorbire,dar care din punct de vedere legal ,nu sunt cuantificabile,dar si prin ceea ce va lipseste din ce facea in mod cotidian,decedatul cand era in viata.
Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va ajute,atat in ceea ce priveste consilierea cat si in sustinerea si dovedirea cererilor dvs.
1) Avocatului i se aduce la cunostinta momentul sosirii rezultatelor expertizei si care este etapa urmatoare de parcurs in acest caz?
2) Cand e gata expertiza, se incheie cercetarea penala si urmeaza dosarul la procuratura, iar procurorul hotaraste daca este inaintat in instanta? Suntem anuntati noi direct sau avocatul?
In timpul cercetarii se dispune efectuarea unor probatorii.Daca aceste probatoriii au fost "epuizate"(s-au administrat)si din administrarea lor nu mai rezulta necesitatea administrarii unor alte probe sau partile nu solicita alte probe ,care le pot fi admise si care urmeaza a fi administrate ,cercetarea penala se termina prin prezentarea invinuitului a matrialului de urmarire penala.Deci,dupa terminarea expertizei al carei continut trebuie adus la cunostinta,mai pot fi administrate si alte probatorii,inclusiv se pot formula obiectiuni la expertiza sau poate fi dispusa efectuarea unei alte expertize de catre trei experti.
Accident mortal daune
camimau
In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)