avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere.

Buna ziua ! Am o mica problema si nu stiu cum sa procedez.

In calitate de propietar, am incheiat un contract de inchiriere pe o perioada de 1 an cu o persoana fizica. Problema mea este ca persoana a plecat, iar eu am ramas cu datoriile la lumina, intretinere, etc. In apartament au stat 4 persoane, dar contractul era incheiat doar cu una singura.

Intrebarea mea este, daca in contract nu este specificat ca, chiriasul trebuie sa plateasca cheltuiele apartamentului, eu il pot actiona in justitie pentru a-mi recupera pagubele ?

Iar daca ii intentez proces, am sanse sa-mi recuperez banii in totalitate, sau doar 1/4 din suma, deoarce au stat 4 persoane iar contractul a fost incheiat doar cu una singura ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:31, 29 Septembrie 2009
buna ziua!
dvs il puteti actiona in instanta pe cel cu care ati incheiat contractul de inchiriere si cereti contravaloarea cheltuielilor de intretinere.
este interesat cum este redactat contractl dvs, in sensul in care chiriasul dvs putea sa subinchirieze sau nu.
Chiriasului ii revine obligatia de a-si plati intretinerea si alte cheltuieli, chiar daca este sau nu specificat i n contract.Daca ati incheiat contract cu o singura persoana din cele 4 care au locuit in apartament, de la aceea persoana trebuie sa va recuperati cheltuielile, deoarece persoana se va putea la randul sau indrepta impotriva celorlalti.
Da, este problema chiriasului cum isi va recupera banii ulterior.
Insa deocamdata e problema dvs sa recuperati banii de la chirias.
Il mai gasiti sau nu?:hm:
Si apoi, mai apare intrebarea daca este solvabil.
Despre ce suma este vorba?

avocat Claudiu Lascoschi
Opinia mea este ca aveti sanse sa recuperati toate cheltuielile de intretinere a apartamentului(lumina, apa, gaz, intretinere..) +cheltuielile de judecata, dar numai de la persoana care apare in contract.
Indiferent ca sunt prevazute ori nu in mod expres astfel de clauze, ele sunt considerate ca fiind existente si operabile in temeiul legii.
Apelati la un avocat care sa va asiste in demersul d-voastra.
In contract nu este specificat nimic de subinchirierea apartamentului, singura clauza specificata in contract este ca eu, in calitate de propietar pot rezilia contractul oricand fara ca, chiriasul sa-mi poata cere daune.

Suma, nu este foarte mare, dar nu-mi permit acum s-o platesc, undeva la 1300-1500 ron.

Contractul a fost incheiat la circa financiara, deci am toate datele lui, iar el lucreaza la MApN.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere apartament. vladuadi vladuadi Buna ziua. Situatia este urmatoarea: un apartament inchiriat pentru o perioada de 3 ani; chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic, doresc rezilierea contractului gloria_damian gloria_damian Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: - sunt proprietar si am incheiat un contract de inchiriere la 1 iulie 2013 pe o dorata de 2 ani (este ... (vezi toată discuția)