avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea CIM ca urmare a concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea CIM ca urmare a concediului medical

Un CIM pe perioada determinata se poate prelungi cu perioada concediului medical, care a intervenit in interiorul perioadei de valabilitate a contractului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 20 Iulie 2017
Durata concediului medical expira dupa data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat c.i.m. ?
Conform Codulului Muncii, CAPITOLUL V: Incetarea de drept a contractului individual de munca Art. 56, alin (1) coroborat cu CAPITOLUL IV: Suspendarea contractului individual de munca Art. 49 , avem:
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca încheiat pe durata determinata;
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.



Prin urmare, un contract de munca incheiat pe durata determinata poate fi incetat, chiar daca persoana angajata se afla in concediu medical.
Dvs. puteti fi luata in plata de catre CAS-ul din raza judetului in care va aflati (printr-o cerere). Mai multe detalii despre procedura de luare in plata, regasiti pe site-ul celor de la CAS:
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
Alina Tomescu, Consultant resurse umane
De ce nu invocati si alin.6 al art.49 C.mun. ?

Revin si art 49 alin. (6) În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Fata de cum s-a mentionat in primul mesaj , art.49 alin.6 C.mun. este aplicabil ... insa userul va trebui sa revina cu detaliile solicitate mai sus pentru a sti mai exact.

Alte discuții în legătură

Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate veronicam veronicam Buna ziua, Avem o persoana angajata cu CIM pe perioada determinata care expira in 30.07.2016, si care este insarcinata in 8 luni. Cum se procedeaza in cazul ... (vezi toată discuția)