avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de lucru in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de lucru in perioada de preaviz

Buna ziua!
In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma?
Daca da, in baza carui articol de lege?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 11 Martie 2018
va repetati...

eu am zis ca in practica nu cred sa intalnesti astfel de precizari in ccm in cazul demisiei ci doar al demiterii pentru motive neimputabile salariatului.
Eu am intalnit destule situatii de acest gen reglementate la nivel de angajator.
Si eu, dar nu se refereau la demisie, ci doar la restructurari, reorganizari, concedieri colective sau individuale pe motiv de desfiintare de post.Ma bucur sa aud ca sunt unii care se gandesc mai profund la salariat.
Majoritatea celor care mi-au solicitat in redactarea reg.intern au acceptat sa introduca astfel de mentiuni.

Salut. In cazul unei demisii cu preaviz de 20 de zile lucratoare, in situatia in care angajatul isi desfasoara serviciul in regim inegal- turnus - cum se calculeaza durata preavizului ? 20 de zile consecutive? Efectuarea normei de ore corespunzatoare : 20×8= 160 ore ? Ma poate lamuri cineva ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat in perioada de preaviz BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa stiu daca - Conform Codului Muncii in vigoare - in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare angajatul poate lucra 10 zile program ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si drepturile mele in perioada de preaviz. chmara edith izabella chmara edith izabella Daca am intrat in perioada de preaviz cum se calculeaza aceste zile calendaristice sau lucratoare? Am dreptul sa absentez in perioada de preaviz, ma refer la ... (vezi toată discuția)