avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul de lucru in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul de lucru in perioada de preaviz

Buna ziua!
In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma?
Daca da, in baza carui articol de lege?
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 11 Martie 2018
Preavizul = 20 de zile lucratoare, indiferent de durata timpului de munca.
Cornel Vasile a scris:
In cazul meu ... exista timp de lucru si noaptea.. si sambete duminici..si sarbatori legale. In acest ritm.. intr-un preaviz de 20 zile lucratoare eu as depasi norma lunara de lucru cu 20-40 de ore minim. Se ia in considerare acest fapt ? La inaintarea demisiei se poate cere schimbarea programului de lucru din turnus in 8 ore/ zi ?

Preavizul = 20 de zile lucratoare, indiferent de durata timpului de munca.

Nu se ia in considerare numarul de ore lucrate ... puteti solicita modificarea timpului de munca, dar angajtorul este cel care va decide.
pot prevedea in Regulamentul intern ca in cazul demisiei, pe perioada preavizului, angajatul are dreptul la 4 ore de lucru dar va fi platit la 8 ore?Sau se plateste la 4 ore?si daca da aceasta modificare nu trebuie prevazuta la CIM prin act aditional?
Multumesc
Puteți prevedea asa ceva în regulamentul intern.

Nu este obligatorie și modificarea c.i.m. decât dacă dorÎți.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat in perioada de preaviz BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa stiu daca - Conform Codului Muncii in vigoare - in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare angajatul poate lucra 10 zile program ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si drepturile mele in perioada de preaviz. chmara edith izabella chmara edith izabella Daca am intrat in perioada de preaviz cum se calculeaza aceste zile calendaristice sau lucratoare? Am dreptul sa absentez in perioada de preaviz, ma refer la ... (vezi toată discuția)