Am constatat ca mai am zile de concediu din 2015. Daca stiu bine se pot lua in 18 luni de la sfarsitul lui 2015, deci termenul ar fi expirat in iunie anul acesta.
Pot sa mai cer plata acestor zile? De luat cred ca nu se mai pot. Sau s-au pierdut complet?
Multumesc. Insistati sa raspundeti in termeni juridici, desi acest site se vrea unul in care expertii explica omului de rand, dar am inteles pana la urma. Practic raspunsul la intrebarea mea este un simplu da.
Mai greu va fi cu doveditul.
De ani de zile se intampla urmatorul lucru: In decembrie a anului anterior trebuie sa predau o cerere de planificare a concediului. Imi trec eu acolo frumos cand vreau sa-mi iau cele 20 de zile. Si dupa aia asta este. In mod normal ar trebui sa primesc confirmarea ca cererea a fost acceptata. Nimic. Apoi vin normal la lucru. In principiu as pleca in concediu, plecand de la premiza ca cererea mi-a fost acceptata, insa:
- de multe ori am fost chemat in aceasta perioada la lucru pt. a solutiona diverse probleme
- niciodata nu am primit bani de concediu, mi s-a spus ca mi se plateste salariul in continuare si pe perioada de concediu, astia fiind banii de concediu si se vireaza la aceeasi data cand se vireaza salariul in mod obisnuit. Nici vorba de a mi se plati inainte cu max. 5 zile de plecarea in concediu. (Si intr-adevar au fost ani in care din cauza asta n-am putut pleca nicaieri. Imi amintesc ca odata am prins o oferta fantastic de avantajoasa in Grecia si n-am putut pleca pt. ca nu aveam banii pt. a plati avansul.)
Deci cum dovedesc ca eu in fapt nu mi-am luat concediul?