avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire contravaloare amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire contravaloare amenda

Buna ziua.
Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a ma indruma in pasii ce urmeaza sa-i fac in situatia ce o voi expune in randurile urmatoare.

Ceva vreme in urma am fost sanctionat contraventional, am achitat jumatate din contravaloarea amenzii in 24 de ore si am contestat in instanta decizia organelor de politie.
In plangerea contraventionala am solicitat anularea procesului-verbal si restituirea sumei de bani achitata ca si contravaloare a amenzii.
Instanta mi-a dat castig de cauza, a anulat procesul verbal si concluzioneaza urmatoarele:
"De altfel, restituirea sumei de bani achitata de petent, in cazul exonerarii de la plata acestuia, ar putea fi obtinuta pe cale administrativa, prin solicitarea formulata in acest sens adresata catre institutia in contul careia au fost incasati banii, sau pe cale judiciara, prin promovarea unei actiuni in restituirea acestei sume de bani in contradictoriu cu institutia ce a incasat suma, cu respectarea dispozitiilor legale privind plata taxelor de timbru, regimul probator etc.
Pentru aceste motive, instanta urmeaza a respinge cererea de restituire a sumei achitata de petent, in baza procesului verbal atacat, ca fiind inadmisibila in cadrul plangerii contraventionale.
"


Ce ar trebui sa fac in continuare ? Deschid o noua actiune in contenctios administrativ (pana nu trece termenul pentru a face apel ) si sa solicit suma deja achitata sau sa astept sa treaca termenul pentru apel, sa investesc sentinta si apoi sa merg cu ea, insotita de o cerere catre directia finantelor publice locale (acolo unde am achitat amenda ) ?


Va multumesc anticipat pentru suportul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2017
Georgian2all, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:49, 24 Iulie 2017
Concret: cu hotararea definitiva va adresati Directiei de Taxe si Impozite Locale in vederea restituirii sumei achitate. In cazul in care nu va dori restituirea promovati actiune separata. La DITL va trebuis a completati o cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie coradora coradora Daca unei persoane , i-a fost anulat procesul verbal de contraventie , printr-o hotarare , in care scrie clar doar anularea procesului verbal , nsa nu scrie ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli ... Viorel Olaru Viorel Olaru Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli de judecata dar respinge capătul de cerere privind restituirea sumei de 1000 ... (vezi toată discuția)
Decizia în urma contestării unui proces ... Robert Hall Robert Hall Buna ziua. Am primit decizia în urma contestării unui proces verbal de contravenție, sancțiunea contravențională a fost înlocuită cu avertisment și ... (vezi toată discuția)