avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare cu trimitere sau Casare cu retinere?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare cu trimitere sau Casare cu retinere?

Buna ziua,

Am o hotarare definitiva de Apel in care li s-a admis paratilor exceptia de inadmisibilitate, iar pe fond cererea s-a respins ca inadmisibila. Definitiva.

Intrucat din 20.07.2017 se poate face recurs si pt cererile evaluabile in bani cu sume sub pragul de 1.000.000 lei, as vrea sa fac recurs insa sunt putin confuz:

1. Ce ar trebui cerut in Recurs: Casarea cu trimitere sau Casarea cu retinere?
Daca s-a iesit pe exceptie cred ca se poate cere doar rejudecarea cauzei cu trimitere catre instanta de apel?
As putea sa cer casarea cu retinere?

2. Unde se introduce cererea de recurs si de cine se judeca?
Se introduce la instanta de apel si se judeca de ICCJ?

3. Recursul va fi in procedura de regularizare ca cererile de fond sau apel, in ceea ce priveste taxa judiciara de timbru?

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 14:15, 26 Iulie 2017
Buna ziua,

Va rog frumos sa imi raspundeti si mie referitor la procedura de recurs,

Multumesc,
Buna,

La intrebarea 3 am gasit deja raspunsul in art Art. XVII Legea 2/2013:

"Art. XVII
(1) Recursul si, daca este cazul, motivele de casare se depun la instanta a carei hotarare se ataca, in conditiile prevazute la art. 83 alin. (3) si art. 84 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata.
(2) Cand recursul este de competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele instantei sau presedintele de sectie ori, dupa caz, persoana desemnata de acestia, primind dosarul de la instanta a carei hotarare se ataca, va lua, prin rezolutie, masuri pentru stabilirea aleatorie a unui complet format din 3 judecatori, care va pregati dosarul de recurs si va decide asupra admisibilitatii in principiu a recursului. Dispozitiile art. 475 alin. (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, sunt aplicabile.
(3) Dispozitiile art. XIV alin. (2)-(4) si ale art. XV alin. (2)-(5) se aplica in mod corespunzator. Termenul prevazut la art. XV alin. (3) se dubleaza in cazul recursului. Intampinarea trebuie redactata si semnata de avocatul sau consilierul juridic al intimatului, iar raspunsul la intampinare de avocatul sau consilierul juridic al recurentului.
(4) Prevederile art. XVI se aplica in mod corespunzator.
"

Daca ma puteti ajuta cu raspunsul la celelalte 2 intrebari.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă recurs liveomars liveomars Buna ziua! Am pierdut un proces in apel(cu banca) decizia instanței este ca admite apelul incident, respinge apelul principal ca nefondat, cu recurs in 30 ... (vezi toată discuția)
Se poate introduce recurs pentru cerere in pretentii pe noul cod? seldom seldom Buna ziua, Daca am pierdut apelul pe o cerere in pretentii cu o valoare de 100.000 lei, se mai poate introduce RECURS? Sau mi se va respinge ca ... (vezi toată discuția)