avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prelungire control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prelungire control judiciar

Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Sotul meu este cercetat penal pentru infractiuni informatice. A fost arestat preventiv 2 luni si 3 saptamani. Cu o saptamana inainte de a-i expira cea de-a doua prelungire a arestului preventiv, procurorul a solicitat judecatorului inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioada de 30 de zile. Dupa expirarea celor 30 de zile s a luat masura controlului judiciar pe 60 de zile. Acum,la expirarea acestei masuri,procurorul a prelungit controlul judiciar cu inca 60 de zile. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Este indicat ca sotul meu sa faca contestatie la prelungirea controlului judiciar? Pe el nu-l deranjeaza sa fie sub acest control judiciar dar nu cumva, in momentul in care va iesi rechizitoriul si va incepe procesul, judecatorul va lua in considerare la stabilirea vinovatiei si a pedepsei si faptul ca a stat asa de mult timp sub masuri preventive?. Mentionez ca faptele s-au petrecut in anul 2014,sunt infractiuni informatice, deci atatea masuri preventive oricum nu se justificau de la inceput,organul de urmarire penala dorind probabil sa "dea bine" la activitatea lui. cred ca acela a fost si motivul pentru care, in ultima luna de prelungire a arestului preventiv, procurorul a fost cel ce a solicitat arestul la domiciliu dandu-si probabil seama ca a cam exagerat cu excesul de zel. Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
judecatorul va lua in considerare la stabilirea vinovatiei si a pedepsei si faptul ca a stat asa de mult timp sub masuri preventive?.

La stabilirea vinovatiei, nu.
Arestarea preventiva si arestul la domiciliu se deduc din pedeapsa stabilita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata masuri preventive eduuard eduuard Conform actualelor norme de procedura, care este durata de timp pentru care se poate dispune masura prventiva a controlului judiciar? Dar a arestarii la ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat arestare tayson tayson buna seara, in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara ... (vezi toată discuția)