avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Prelungire studii modificata
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Prelungire studii modificata

M-am înscris la facultate acum 3 ani, nivel licență. Exista atunci o programa, iar contractele de studii se făceau semestrial. Cand am ajuns in anul 2, facultatea a hotarat ca se fac contracte pe tot anul, asa ca în anul 2 si 3 am facut contracte anuale.
Cand am ajuns in anul 3 s-a schimbat programa in sensul ca s-a bagat practica profesionala obligatorie pt. anul 2 si 3, dar s-a aplicat doar la generatia de dupa mine. (Deși și aceea generație a început fără sa aibe practica în programa de studii.)

Am rămas cu 2 restante și trebuie sa fac prelungire de studii. Cum și câți ani se poate prelungi scria în programa cu care am început, scrie și acum la fel.
Dar, acum facultatea ne impune la toți care am intrat in prelungire, sa efectuam practica profesionala, și anume 4 semestre.
Asta înseamna: 1. în loc sa prelungesc un semestru pt. cele 2 restante trebuie sa prelungesc 4 semestre pt. a putea efectua practica 2. practica neefectuata (deși nu aveam cum s-o efectuez, neavând-o în programă) se consideră restanţă și trebuie plătita.

Studenților care nu semnez contractul de prelungire (cu practica inclusa) li se pune pistolul in piept sub forma ca fără contract sunt exmatriculați. (Se pot înmatricula in anul 1 și mai pot veni 3 ani la cursuri, bineînțeles contra cost.)

Săptămâna asta (adică mâine sau poimâine cel mai tarziu) trebuie sa semnez, ce pot face?
Catch 22, dacă semnez nu mai pot acționa in instanta, daca astept sa actionez in instanta pt. modificare unilaterala a unui contract (debatabil dacă oare exista, contractul nefiind fost pe 3 ani ci incheiat din an în an, nu prelungit) sunt exmatriculat.

Alte discuții în legătură

Recuperarea diplomei de bac OvidiuGeorge OvidiuGeorge Salut, Am fost inscriu la o facultate din Bucuresti cu camin acum aproximativ 4 ani. Dupa primul semestru eu am plecat din camin si am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare fara motiv Bdani Bdani In anul 2017 dupa primul semestru din anul 2 al facultatii de medicina am fost diagnosticata cu o tulburare de panica cu agorafobie si depresie care ma tinea ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare facultate Hypocrisy Hypocrisy Buna. Am terminat facultatea, dar mi-au ramas niste restante, si evident, licenta. Urma sa intru in prelungire de studii. Am facut cerere de prelungire de ... (vezi toată discuția)