avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum se obtine visa turistica pentru SUA?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum se obtine visa turistica pentru SUA?

Visa turistica pentru SUA
are cineva experienta aceasta?

niste prieteni vor sa imi trimita invitatie sa ii vizitez.
Am auzit ca e foarte greu de luat in sensul ca trebuie sa te duci la interviu la ambasada si daca te respinge nu mai poti aplica pentru viza citiva ani, cit scriu ei acolo in pasaport.

A trecut cineva prin astfel de expereinta?
as vrea sa aflu mai multe despe aceasta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miluc , utilizator 11:51, 2 Noiembrie 2009
Ma refer ca strica spectul Bucurestiului care este o capitala europeana si are architectura frumoasa, si e chiar in centru.

am fost la visa, am dus cite "dovezi" am avut dar nu m-a pus sa arat nimic si am primit numai o intrebare la acre am raspuns cu da si atit.:)

nu stiu de ce considera ei ca orice visitator este imigrant ca asa cum si eie pot visita lumea asa si noi ar trebui sa fim lasati sa ii visitam pe ei.

e bine cum procedeaza indonesienii sau cubanezii ca nu intra la ei in tra decit dupa verificari amanuntite.

am citi ca in SUA diferenta dintre cei care o duc bine si mai putin bine este foarte mare, pe cind in anumite tari din Europe, unde as vrea si eu sa locuiesc dar nu stiu cum sa fac, diferenta intre populatie nu e mai, sint mai uniformi si nivelul de trai destul de ridicat.
@Pink_martini-- In Romania si asa nu vin turisti si investitori , sa le mai ceri si viza americanilor imi pare de-a dreptul de cascadorii rasului!
@nuami29-- USA nu este o tara unde sa umble cainii cu covrigi in coada , dar daca te pricepi la comert international te poti imbogati . Insa asta presupune sa ai un capital cu care sa incepi afacerile ca sa nu fii nevoit sa muncesti din greu 10 ani pentru a strange acest capital de pornire. Iti atrag atentia ca orice cetatean strain care depune 500.000 USD in cont in State primeste rezidenta automat! Ori acesti bani inseamna 350,000 euro , bani pe care foarte multi romani ii au in 2-3 proprietati imobiliare! Deci cine vrea sa faca ceva in alta parte face!
Referitor la intrebarile lor stupide , nestiinta lor este un avantaj pentru noi! Ignoranta lor este o oportunitate pentru oamenii de afaceri. O prietena de-a mea a fost acum 2 saptamani in New York pentru a semna un contract de import de anumite produse. Atat de idioti au fost reprezentantii companiei americane incat i-au prezentat furnizorii produselor si contractele cu acestia! :hammer: Preturile erau de 3-4 ori mai mici! Bineinteles ca prietena mea a spus ca se mai gandeste si a contactat furnizorii! Care au acceptat-o ca si client cu bratele deschise! Deci pentru un om de afaceri abil , inteligent si deschis oricarei oportunitati USA sunt o piata excelenta! Mai ales ca ei nu au TVA ! B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
MIHAI GRIGORE a scris:

@Pink_martini-- In Romania si asa nu vin turisti si investitori , sa le mai ceri si viza americanilor imi pare de-a dreptul de cascadorii rasului!


eu totusi cred ca e bine sa le cerem visa asa cym si ei ne cer noua

in SUA nu e voie cum nimic made in Cuba si americann ar da orce sa aiba ceva cubanez, isi roaga toti prietenii sa le trimiteata ceva orice gasesc ei in tara lor cubanez
nuami29 a scris:

.
Trebuie sa demonstrati, prin diferite acte, ca aveti motive intemeiate sa va intoarceti in Romania!
Succes! :luck:
[ /quot Eu in 1994 am avut o experienta pe care nu am uitato usor:aveam cu un american din Oregon o firma de coletarie internationala,firma mea in romania avea 6 camioane si duceam coletele la destinatari din toata romania aveam 12 angajati un sediu si un depozit toate de propietate comuna cu sotia care era si secretara firmei:in acel an sotia a primit o invitatie sa mearga in SUA ,patronul firmei din SUA a pus o garantie de 350000$ ca persoana in cauza se va intoarce,atrebuit sa ducem la ambasada toate actele firmei pana si certificatele de inmatriculare de la camioane si acte de propietate dupa locuinta cazier financiar al firmei etc in copie si original.Cu toate acestea n-am prezentat la ambasada dupa umilitoarea coada,(nu te lasau nici sa atingi gardul),am intrat cate 10 persoane inauntru am platit taxa consulara de 45$,ne controlau de parca aveau de a face cu niste Teroristi la chiseu dupa ce te studiau de dupa o perdea ce ticuri ai, vine o domnisoara am pus pe masa doua brate de acte ea cerut invitatia venita din SUA .Aurmat o intrebare pe care acum la 15 ani de atunci nu pot sa o uit:CE VA FACE FIRMA FARA SECRETARA CELE 30 DE ZILE .Dativa seama ce grijuliu e statul american cu o firma din Romania,cum era de asteptat nu au pus viza.mie personal mi-a lasat un gust de "lehamate" ambasada SUA si functionarii ei.nu pot decat sa-ti doresc succces.BAFTA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)
Prelungire viza de sedere DDDAMORE DDDAMORE I am writing this question in English and offering a Google Translated version of the same question immediately following: [i]I-am scris această întrebare ... (vezi toată discuția)
Viza sua angajat angajat Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)