avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Iesire la pensie...reincadrare pe acelasi post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Iesire la pensie...reincadrare pe acelasi post

Buna seara....O persoana..conform CNP-ului..trebuie sa iasa la pensie la 25 septembrie. Unitatea, are nevoie in continuare de persoana respectiva, pe postul respectiv. Cum procedeaza? Face o cerere pentru iesire la pensie, isi intocmeste dosarul de pensionare, il depune pe 26 septembrie...Si pentru reangajare, din nou, trebuie sa i se faca un nou CIM ?...sau in baza vechiului CIM.....isi continua activitatea?? Multumesc anticipat, persoanelor abilitate care imi dau un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 27 Iulie 2017
Daca vorbiti despre pensionare la limita de varsta , incepand cu 25.09.2017 c.i.m. inceteaza de drept .

Daca vorbim despre sectorul privat, incepand cu aceeasi data se va incheia un nou c.i.m.

Daca vorbim despre sectorul bugetar, nu se mai poate incadra decat in conditiile de mai jos :

OG 3/2017
Art. 7. -
(1) De la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe până la data de 31 decembrie 2017 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, din autoritățile și instituțiile publice prevăzute la art. 1 alin. (1).

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), se continuă procedurile de ocupare a posturilor pentru care anunțurile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial al României, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, respectiv au fost îndeplinite obligațiile de publicitate instituite în sarcina instituțiilor și autorităților publice, conform prevederilor legale în vigoare, după caz.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.
....
Va multumesc domnule moderator. Este vorba de sector privat. Si as mai avea o intrebare. Daca se incheie un nou CIM....trebuie iar cu ....vizita medicala, cazier...toata alea ca la o noua angajare? Si pe 25 septembrie....persoana in cauza, face cerere catre Consiliul de administratie, de iesire la pensie.....sau unitatea emite o decizie in acest sens? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2017
patrician, utilizator
Intr-adevar, trebuie reluata procedura de angajare din nou.

Nu trebuie formulata expres o cerere , salariatul poate anunta si verbal ca la data de 25.09 indeplineste conditiile prevazute de lege pentru pensionarea la limita de varsta.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare concurs post vacant Roni2018 Roni2018 buna ziua, pe 8 martie va iesi la pensie un angajat. 8 martie este data la care, angajatul indeplineste conditiile de varsta si stagiul de cotizare. Cand pot ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca, a felului muncii si a functiei dana manea dana manea Un salariat a suferit o condamnare prin care i s-a interzis exercitarea profesiei timp de 1 an. Si-a facut cerere de schimbare a locului de munca, felului ... (vezi toată discuția)
Blocare posturi bugetari 2018 maria isabela maria isabela Se mai pot face angajari in anul 2018 in cadrul unei primarii? (vezi toată discuția)