avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcarea mașinilor în dreptul camerelor de locuit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcarea mașinilor în dreptul camerelor de locuit

Vă rog frumos să-mi spuneți, în acord cu legislația existentă (Legea locuinței, Normele de igienă și sănătate publică etc.), ce se înțelege, cum se definește ,,camera de locuit''.
Camerele de locuit înseamnă numai dormitoarele și camera de zi sau includ orice spațiu dintr-o locuință?

Parcarea mașinilor, la bloc sau la curte individuală, este interzisă la min 5 m de ferestrele dormitoarelor și a camerei de zi sau de orice fereastră a locuinței?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: sim92 , utilizator 19:50, 30 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc pentru răspuns, referințele după care m-am ghidat eu sunt următoarele:

1. Legea 114/1996, Anexă, Cerințe minimale:Suprafață locuibilă este suprafața desfășurată a încăperilor de locuit. Ea cuprinde suprafața dormitoarelor și a camerei de zi.
Am dedus, deci, că încăperile de locuit sunt dormitoarele și camera de zi.

2. Ordin 119/2014, art. 1 din Normele de igienă și sănătate publică:
Art. 1
In intelesul prezentelor norme, urmatorii termeni se definesc astfel:
a)�incapere de locuit - incaperile cu functii de camera de zi si dormitoare;


Și tot aceleași norme impun, la art.4, existența unor ,,spatii amenajate pentru gararea si parcarea autovehiculelor populatiei din zona respectiva, situate la distante de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit''.

Printr-o logică simplă (ceea ce nu-i interzis este permis), presupun că această distanță de minimum 5m nu se impune și față de restul încăperilor/ dependințelor, cum ar fi bucătărie și baia, mai exact, pot parca mașina mașina la 3 m distanță de fereastra bucătăriei, dar nu mai putin de 5 m fată de fereastra camerei de zi.

A nu se înțelege că urmăresc să parchez mașina în dreptul ferestrelor cuiva:D, ci doresc să-mi proiectez o casă pe un teren cu dimensiuni mici, iar legea mă obligă să am în curtea proprie 2 locuri de parcare.

Nu știu dacă raționamentul meu este corect, nu sunt jurist, dar sunt foarte interesat să știu părerea dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2017
sim92, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ordin 119 din 2014- norme de igienă și sănătate publică sim92 sim92 Vă rog respectuos să mă ajutați în următoarea problemă: pentru a obține un aviz necesar pentru construirea unei locuințe unifamiliale, Direcția de ... (vezi toată discuția)
Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit? (vezi toată discuția)
Buna ziua! intampin urmatoarea problema . recent, cineva isi ... gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)