avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie.
Suntem doua surori. Suntem mostenitoarele unui apartament, succesiunea fiind facuta. Sora 1 locuieste in apartamentul mai sus mentionat de ani buni.
Acum sora 2 isi doreste jumatatea de drept din apartament. In urma discutilor pe cale amiabla am decis ca sora 1, ce locuieste in apartament, sa ma despagubeasca. Doresc sa stiu care este procedura pentru a putea apela la o instanta judecatoareasca, intrucat aceasta nu doreste sa imi acorde jumatate din suma apartamentului ci doar 1/4, spunandu-mica nu are de unde si nici nu vrea sa vanda acel apartament invocand tot felul de motive.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 1 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati actiune la instanta judecatoreasca ptr.partaj succesoral prin iesirea din indiviziune.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Păi...daca nu are unde sa se duca ce o sa faceti?
Încercați să faceți un act juridic care sa va ajute pe amândouă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil mostenit- datorii la intretinere- vanzare fara acordul unui mostenitor? nykolla nykolla Buna ziua Am si eu o nelamurire...dupa moartea mamei mele,dupa ce sa facut succesiunea la un apartament de 2 camere am devenit coproprietar impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire adriri adriri Buna ziua, as dori sa sa stiu daca o persoana semneaza la notar un act prin care renunta la mostenire (mama e decedata, doar tatal persoanei mai este in ... (vezi toată discuția)
Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)