avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baze legale romanesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baze legale romanesti

Va rog sa ma ajutati cu baze legale , inafara de Codul Muncii pentru urmatoarele spete:
1. munca copilului - asigurarea ca nu se utilizeaza copiii si munca minorilor in societate.

2. munca fortata si obligatorie - evitarea utilizarii muncii fortate, inclusiv a detinutilor si a muncii fortate pentru plata datoriilor.

3. libertatea de asociere si dreptul la negociere colectiva - respectarea dreptului de formare sau afiliere la structuri sindicale si de negociere colectiva - aici se aplica Lg. 130/1996.

4. discriminare - interzicerea discriminarii la locul de munca - aici cred ca se aplica Codul Muncii si lg. 202/2002 dar nu sunt sigura cu cea din urma.

5. sanatate si securitate - asigurarea unui mediu de lucru sigur si sanatos - legea 316/2006 si hg 1425/2006

6. practici disciplinare - evitarea folosirii pedepselor corporale, a abuzului mental sau verbal.

7. programul de lucru - respectarea legilor aplicabile si a standerdelor industriale - :(

8. remunerarea - asigurarea de salarii care satisfac cerintele si standerdele industriale specifice si care sunt suficiente pentru a satisface nevoile minime de trai ale angajatilor si familiile acestora - aici cred ca legea prvind salariul minim pe economie si CCMUN

Orice sugestie este binevenita si va multumesc anticipat . Este foarte important pentru mine. Fac apel la consilierii juridici. :kissing:

Acestea sunt cerintele standardului SA8000/2008 - Sistem de management de responsabilitate sociala, pe care , noi, vom trebui cu totii sa il implementam in societatile private la care lucram fiecare. Acum e randul meu si ma "chinui" sa intocmesc si niste proceduri cu denumirile de mai sus. Nimeni nu te ajuta cu nimik.
O sa vedeti cum o sa veniti la nime sa ma intrebati cum se face....:))
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 21:22, 1 Octombrie 2009
Da, da. Acum le caut si eu.:)
Ptr problematica discriminarii iti pot trimite un site unde vei gasi toate informatiile pe care le doresti (sau pe care nu te-ai gandit ca le vei dori :)))

[ link extern ] /

Eu am studiat acest site de mult. Tocmai ptr o problema privind discriminarea la locul de munca.

Asa ca am ceva experienta in chestia asta.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
Ce reglementare ne va obliga la implementarea acestui standard de management?
Nu stiu legea, dar statul roman cere prin elaborarea unor caiete de sarcini. Pentru a putea participa la o licitatie, acum se cere sa fii eligibil si din acest punct de vedere, sa fii certificat pe Responsabilitate Sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie ???? corinuta corinuta Buna, m-ar interesa legislatie in domeniul egalitatii de sanse, intre barbati si femei, drepturile salariale..., drepturile de a se reincadrain munca, pe ... (vezi toată discuția)
Mobbing sau hartuirea psihica a angajatului tarsa tarsa as dori sa stiu daca in Romania exista o lege care protejeaza angajatul impotriva hartuirii psihice si care sunt sansele de castig in caz de proces cu ... (vezi toată discuția)
Plan de mediu in santier de constructii - care este reglementarea legala? Ionela Maxim Ionela Maxim Buna ziua, Care este reglementarea legala care prevede obligativitatea elaborarii si aplicarii unui plan de mediu in santiere de constructii? (vezi toată discuția)