Va rog sa ma ajutati cu baze legale , inafara de Codul Muncii pentru urmatoarele spete:
1. munca copilului - asigurarea ca nu se utilizeaza copiii si munca minorilor in societate.
2. munca fortata si obligatorie - evitarea utilizarii muncii fortate, inclusiv a detinutilor si a muncii fortate pentru plata datoriilor.
3. libertatea de asociere si dreptul la negociere colectiva - respectarea dreptului de formare sau afiliere la structuri sindicale si de negociere colectiva - aici se aplica Lg. 130/1996.
4. discriminare - interzicerea discriminarii la locul de munca - aici cred ca se aplica Codul Muncii si lg. 202/2002 dar nu sunt sigura cu cea din urma.
5. sanatate si securitate - asigurarea unui mediu de lucru sigur si sanatos - legea 316/2006 si hg 1425/2006
6. practici disciplinare - evitarea folosirii pedepselor corporale, a abuzului mental sau verbal.
7. programul de lucru - respectarea legilor aplicabile si a standerdelor industriale - :(
8. remunerarea - asigurarea de salarii care satisfac cerintele si standerdele industriale specifice si care sunt suficiente pentru a satisface nevoile minime de trai ale angajatilor si familiile acestora - aici cred ca legea prvind salariul minim pe economie si CCMUN
Orice sugestie este binevenita si va multumesc anticipat . Este foarte important pentru mine. Fac apel la consilierii juridici. :kissing:
Acestea sunt cerintele standardului SA8000/2008 - Sistem de management de responsabilitate sociala, pe care , noi, vom trebui cu totii sa il implementam in societatile private la care lucram fiecare. Acum e randul meu si ma "chinui" sa intocmesc si niste proceduri cu denumirile de mai sus. Nimeni nu te ajuta cu nimik.
O sa vedeti cum o sa veniti la nime sa ma intrebati cum se face....:))
Ptr problematica discriminarii iti pot trimite un site unde vei gasi toate informatiile pe care le doresti (sau pe care nu te-ai gandit ca le vei dori :)))
Nu stiu legea, dar statul roman cere prin elaborarea unor caiete de sarcini. Pentru a putea participa la o licitatie, acum se cere sa fii eligibil si din acest punct de vedere, sa fii certificat pe Responsabilitate Sociala.
Legislatie ????
corinuta
Buna, m-ar interesa legislatie in domeniul egalitatii de sanse, intre barbati si femei, drepturile salariale..., drepturile de a se reincadrain munca, pe ... (vezi toată discuția)