avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un abuz din partea poliției

Aflandu-ma la un chioșc stradal impreuna cu doi prieteni asteptand sa ne vina randul, o patrula a poliției locale a oprit și ne-a legitimat fara un motiv bine întemeiat. Mentionez ca niciunul dintre noi nu manifesta un comportament violent sau suspect ,ci doar eram toti intr-o stare usoara de ebrietate si urma sa ne retragem catre locuinta prietenului meu care locuiește la nici 50 de metri de magazin. Eu refuzand sa ma legitimez intrucat nu am săvârșit nici o faptă contrară legii am fost încătușat și adus la secție chiar daca am fost de acord sa vin de buna voie .Ajuns la secție incatușat, am fost bruscat , lovit și perchezitionat cu toate ca le-am spus numele si prenumele meu. Mai bine de jumatate de ora i-am rugat sa-mi scoata cătușele explicandu-le ca fac un abuz ,dar in zadar .Dupa trei sferturi de ora petrecute in umilință si un proces verbal pe care nu s-au sinchisit sa mi-l arate ,ne-au dat drumul fara o eplicație pentru toata acțiunea lor. Ajuns afara , la ușa secției de poliție am decis sa filmez "pentru protecția mea " si sa cer sa mi se înmâneze procesul verbal . Niste "domni" polițiști/jandarmi , vazând ca nu mă las asa ușor și că am inceput să îi și filmez m-au reîncătușat , m-au bagat in mașina unde, unul dintrei ei m-a lovit in cap repetat si mi-a luat telefonul dandui-l unui superior care a șters filmarea . Dupa ce m-au "anesteziat" bine , m-au excortat la spitalul de nebuni , unde am petrecut mai bine de 12 ore . Nu am primit nici un bilet de externare din partea spitalului și nici nu mi s-a recoltat proba de sange cum este normal. Sunt dezgustat de modul in care au ales acești oameni să procedeze . Vă rog să imi spuneți ce credeți , oare așa se aplica legea in țara asta? Ar trebui sa fac o plangere impotriva lor ?
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 16:13, 5 August 2017
Afirmati ca in urma evenimentului a fost consemnat PV contraventie
Concret,care este contraventia constatata si consemnata de catre agentii de politie ?
Asa cum prezentati dvs faptele, ar trebui sa depuneti plangere.
Ati fost la IML sa va scoateti CML?
După cum am precizat mai sus , nu mi s-a înmânat nici un proces verbal chiar daca am insistat sa îl vad , domnii precipitandu-se si recurgând din nou la imobilizarea mea . Astept acum sa vad daca o sa il primesc prin poștă. Referitor la obtinerea unui certificat medicolegal nu cred ca ar fi cantarit mult avand in vedere ca tot ce am avut a fost un hematom ușor vizivil la palpare , o escortație de 5 cm la nivelul feței si o vanataie la bicepsul stang 4-5 cm . Precizez ca ranile acestea au survenit ca urmare a comportamentului agresiv pe jandarmul si superiorul au avut-o . Nu mi-am cauzat ranile singur .Cand am ajuns la spitalul de psihiatrie ,doctorii de acolo si asistentele au crezut ca ne-au adus pe mine si pe prietenul meu in urma unei batai si nicidecum in urma unui refuz la legitimare . Sunt constient ca amenda e de la 100 -500 ron ,dar chiar nu meritam asta .
La spital trebuia sa precizati ca ati fost victima unui abuz al politistilor si acestia ar fi sesizat imediat organele de urmarire penala.
CML este relevant in dovedirea faptei.
Vă mulțumesc mult pentru sfatul dumneavoastră . Sunt conștient ca trăiesc într-o țară unde legea se mai aplică și cu pumnul iar abuzul e pe oridinea de zi . Chiar daca am informat personalul spitalului de agresiunea infaptuita aceștia nu au luat nici o măsură. Toți sunt "mâna in mână" . O să verific situatia la taxe si impozite să vad dacă chiar mi-au facut PV in seara cu pricina.

Alte discuții în legătură

Am fost încãtușat, lovit, scuipat si injurat de organele de politie ! Ionut_Melintescu Ionut_Melintescu Bună ziua, Totul s-a întâmplat in seara de Sf. Ioan, cand îmi serbam ziua de nume...muzica era mai tare, vecinul a facut reclamatie si asa au aparut la ... (vezi toată discuția)
Ultrajul feli27 feli27 sotul meu a adresat injurii si a agresat 2 politisti care se aflau in misiune pentru ca l-au incatusat si lovit fara ai prezenta motivele ptr care l-au ... (vezi toată discuția)
Ajutor! tanar batut in sectia de politie de catre politist Mari_S Mari_S Buna ziua, am nevoie, va rog, de pareri competente... in urma cu 3 zile fratele meu a fost cu un grup de prieteni prin oras si fara sa fie vinovat s-au trezit ... (vezi toată discuția)