avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal mediu sanitar si auxiliar sanitar sporuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal mediu sanitar si auxiliar sanitar sporuri

Buna ziua!

Ma puteti ajuta cu o explicatie/exemplificare pentru ce categorii de personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar se acorda sporul pentru categoriile de angajati care isi desfasoara activitatea in conditii deosebite de stres, va rog.

Intra la aceste categorii tot personalul cuprins in anexa 1, capitol 1 sau din lista persoanelor cuprinse in aceasta lista se pot exclude anumite functii?

Intreb deoarece fiind angajata a unui spital, intr-o sectie clinica cu conditii deosebite de stres, fac parte din personalul caruia nu i se acorda spor de stres (registratorul si statisticianul doar nu au acest spor) si de asemenea nici zile de concediu suplimentar, prevazute in Contractul colectiv de munca pe unitate.
Functia mea e de statistician pe o sectie clinica cu paturi de neurochirurgie. Mi se acorda spor doar de lucru la calculator, spor care e inferior celui de sectie.

E legal sa primesc sporul de stres ?
Precizez ca m-am adresat conducerii unitatii in vederea unui raspuns, dar nu am primit niciun fel de raspuns la solicitarea mea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 4 August 2017
Pentru a primi raspuns de la angajator, sesizarea dvs. trebuie facuta in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Categoriile de personal care beneficiaza de sporuri se stabilesc prin contractul colectiv de munca intocmit la nivel de firma, iar CCM se negociaza intre angajator si sindicat/ reprezentantii salariatilor.
Beneficiarii de sporuri se nominalizeaza prin decizia interna a angajatorului, in functie de conditiile concrete de munca ale fiecarui salariat si se mentioneaza in contractul individual de munca al salariatului, iar CIM se negociaza intre angajator si salariat.
Dupa informatiile mele, prin fisa postului, registratorul si statisticianul au atributii doar de birou, consemneaza si prelucreaza niste date, deci nu au contact direct cu pacientii, acestea putand fi motive pentru care nu vi se acorda sporul de stres pe care il primeste restul personalului. Pentru activitatea dvs. inteleg ca primiti spor pentru lucru la calculator, spor pe care nu il primeste restul personalului.
Sesizarea a fost facuta in scris cu nr de inregistrare de la registratura spitalului acum 45 de zile.nIn CCM e prevazut sporul, doar ca nu se specifica detaliat pt cine se aplica, doar personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar care lucrează în unităţi, secţiinşi compartimente, cu paturi, de neurochirurgie. De asemenea in spital exista sectii pentru care intreg personalul beneficiaza de spor, inclusiv registratorul si statisticianul sectiei respective.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
nataliaz, utilizator
Atentie la prevederile din Legea 62/2011 art.138 alin.1 : Prin contractele/acordurile colective de muncă încheiate în sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi în bani şi în natură, altele decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru categoria respectivă de personal.
cat despre fisa postului, registratorul si statisticianul ca ar avea atributii doar de birou, consemneaza si prelucreaza niste date aceata informatie e partial adevarata., avand relatii functionale cu pacientii internat/externati/decedati (apartinatori persoane decedate).
Vedeti si Anexa II la legea 153/2017
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neplatite sporuri neacordate sclify sclify Lucrez in onco-hematologie iar din lipsa personalului se lucreaza ore suplimentare foarte multe iar pe langa lucrul acesta mai este si periculos ca se ... (vezi toată discuția)
Sporuri pentru conditii deosebit de periculoase - hiv cafea1 cafea1 Stie cineva care este reglementarea acordarii sporului de periculozitate pt. HIV? si care ar fi explicatia logica a acordarii acestor sporuri pentru cei care ... (vezi toată discuția)
Se acorda spor de 15% medicilor rezidenti care efectueaza practica in spitale clinice? FELICSMED FELICSMED Circula un zvon printre rezidenti ca angajatii spitalelor clinice ar beneficia de un spor suplimentar de 15%, tocmai pentru ca spitalul respectiv este ... (vezi toată discuția)