avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie in cartea de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie in cartea de munca.

Buna seara apelez si eu la dvs cu rugamintea de a gasi un raspuns la intrebarea mea.In iulie 2008 am absolvit Facultatea de stiinte economice profil Contabilitate si Informatica de Gestiune la zi .Diploma de licenta urmand a mi fi eliberata de la institutia de invatamant luna aceasta.Problema mea este urmatoarea :de 5 ani jumate lucrez intr-o companie multinatioala am fost angajata pana in luna februarie pe postul de secretare ,iar din luna martie am promovata pe functia de operator comercial .Este corecta incadrarea facuta?tinand cont de faptul ca am fost licentiata in Studii Economice?mentionez ca salariul a ramas acelasi de secretara adica 1050 ron net.astept "cu sufletul la gura "raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 30 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Asta este marea noastra probleme. Posturile nu se infiinteaza dupa diploma fiecarui candidat ci in functie de necesitatile reale ale firmei, cum bine a punctat @Edbah. Banuiesc ca sunt mai multe posturi de operator comercial, oare nu ar fi discriminare in aplicarea salarizarii in cazul in care d.voastra, pentru aceleasi responsabilitati si criterii ale postului, ati avea salariul mai mare decat alt coleg numai pentru faptul ca sunteti posesorul unei diplome de studii superioare?
Incadrarea pe post este decizia conducerii functie de organigrama, strategie,

necesitati. Nu este bine sa faceti comparatie cu altii, nu va ajuta la nimic. Faceti o

adresa catre conducere in care sa solicitati schimbarea pe care o doriti.

Argumentati si folositi un limbaj asertiv. Inaintati hartia cu numar de inregistrare .

Succes!
1. Daca postul ocupat de dvs. este prevazut cu conditia de studii superioare economice atunci angajatorul este obligat sa va dea salariul corespunzator din grila sa de salarizare pentru postul respectiv.
2. Daca postul este prevazut cu studii medii atunci si salariul va fi si el ca pentru studii medii, chiar daca dvs. ati absolvit o facultate. Facultatea ati facut-o la initiativa dvs. nu a angajatorului.
3. Daca considerati ca meritati un salariu mai mare solicitati acest lucru angajatorului.
4. Daca nu se rezolva atunci puteti sa va cautati un alt job care sa corespunda studiilor si pretentiilor dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post cristinail cristinail sunt functionar public si as vrea sa stiu cum pot trece de pe studii medii pe studii superioare daca sunt absolvent de studii superioare dinaintea angajarii ca ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului cu studii medii in studii superiare corbi corbi Lucrez la intr-o companie de stat de 8 ani, fiind incadrat in functia de tehnoredactor pr.I. Acum 4 ani am absolvit Facultatea de Marketing si Afaceri ... (vezi toată discuția)
Administratie publica c c Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)