avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce solutii sint?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce solutii sint?

Buna ziua
ieri am avut prima nfatisare la divort,care dupa 'lupte' s-a terminat cu acordul partilor,asta fiind bine din punctul meu de vedere.
Problema este ca sotul meu a facut o intimpinare,in care imi solicita o suma de bani(pe care eu nu am de unde si nici nu intentionez sa o platesc),suma pe care o cere ca fiind investitie in domiciliul unde am stat impreuna(la mama mea).
Aceste investitii le-am facut,dar dintr-un credit facut la banca,la care mai am de platit 9 ani de acum incolo.
Sotul meu are o firma prin care mai face cite o factura sa si mai scada anumite cheltuieli(TVA-ul),avocata lui stiind acesst lucru.
El invoca aceasta suma pentru ca are facturile facute pe firma.
Daca se poate as dori niste sfaturi pertinente.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
vicar, utilizator
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 17:59, 30 Septembrie 2009
Din ce spuneti rezulta ca ati teminat divortul dar aveti partaj.
Trebuie sa va spun ca trebuie sa oferiti mult mai multe date pentru a vi se putea spune ceva.In principiu trebuie sa produceti si dvs. probe prin care sa va aparati.
Va recomand sa apelati la un avocat, cu atat mai mult cu cat mentionati ca sotul are unul:D
O intrebare: facturile fiind emise de catre firma sotului dvs inseamna ca el a achizitionat diferite materiale de la furnizori iar apoi le-a refacturat catre dvs? Ati semnat de primire vreuna dintre acele facturi?Sau tot el le-a emis si le-a si semnat?
B-)
Aratati in instanta ca firma ii apartine sotului si ca el a facturat de la firma catre el persoana fizica , deci nu pot avea credibilitate acele documente!
De asemenea aduceti in instanta documente prin care sa justificati investitia facuta ( contractul de credit cu banca si scadentarul) si prin care sa aratati ca platiti lunar rate la banca pentru imprumutul facut!
SUCCES!
=D>
Facturile sint emise de catre cei de la care a achizitionat bunurile pe firma sotului,dar in fapt banii sint proveniti din credutul comun,deoarece firma nu are o activitate mare.
El isi scadea anumite datorii prin aceste investitii.
vicar, utilizator
Foarte important, eu inteleg ca banii au fost investiti in casa mamei, deci nu in casa dumneavoastra.
Da corect,noi am locuit in apartament cu mama mea ,apartament care este pe numele ei,unde am imbunatatit cu creditul de la banca pe care eu il platesc .
vicar, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Contributie 100/100 partaj bunuri comune sanda2s sanda2s Buna ziua, Ce sanse are reclamatul( a cerut in instanta) sa obtina o cota de 100% din valoare imbunatatirilor aduse apartamentului bun propriu al paratei in ... (vezi toată discuția)
Partajul si custodia unui copil minor Galinutz83 Galinutz83 Buna ziua, 1.Custodia unui minor la divorț - va rog sa imi spuneti daca mama a adus în casa iubitul unde își are domiciliul copilul ea dar si eu,nefiind ... (vezi toată discuția)