avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentativitate sindicat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentativitate sindicat!

Buna,
Fac parte dintr-o organizatie sindicala, care este reprezentativa pentru 3 unitati, din cadrul unui grup. De curand am fost informati despre faptul ca cele 3 unitati, urmeaza sa fuzioneze cu firma "mama" si sa devina una singura.
In conditiile in care se va produce fuziunea, cum vor figura membrii nostri de sindicat? Transferul drepturilor/beneficiilor tuturor celor 3 unitati, se va face automat, dar calitatea de membru se va transfera?
In cazul in care adeziunea semnata de membri este in calitate de angajat al societatii X, Y si Z, iar prin semnarea adeziunii, membrii isi dau acordul ca lunar sa le fie retinuta cotizatia de catre societatea angajatoare (din cadrul grupului), dupa fuziunea celor 3 societati, poate firma X, sa retina cotizatia pt noii salariati ai firmei Y si Z?
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Cocollino, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 8 August 2017
Membrii pot figura in continuare la organizatiile sindicale din care fac parte in prezent, insa acestea nu vor mai avea reprezentativitate la nivelul societatii.
Pai momentan sunt firmele X+Y+Z. Dupa fuziune, firmele Y si Z, vor deveni X.
In conditiile in care membrii de la Y si Z, vor deveni salariati ai firmei X, prin act aditional de schimbare a denumirii angajatorului, fiindu-le transferate toate drepturile, nu se transfera si calitatea de membru?
Pt ca dupa fuziune, societatile Y si Z, nu vor mai exista.
Vreti sa-mi spuneti ca dupa fuziune, trebuie reluata procedura de obtinere a noii reprezentativitati ?


freeelis a scris:

Membrii pot figura in continuare la organizatiile sindicale din care fac parte in prezent, insa acestea nu vor mai avea reprezentativitate la nivelul societatii.


Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Cocollino, utilizator
Nu se transfera calitatea de membru de sindicat.

Intr-o societate pot exista mai multe sinducate.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate o persoana sa faca parte in acelasi timp din doua organizatii sindicale la acelasi angajator? cristina69 cristina69 Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca o persoana poate sa fie membru in 2 organizatii sindicale aflate la acelasi angajator... La o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Incheiere protocol cu sindicatul privind semnarea unui ccm cristina69 cristina69 Buna Ziua. As vrea sa stiu ce se intampla cu aplicarera CCM-ului in situatia in care mai multe societati au fuzionat si in urma fuziunii a fost infiintata o ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume societate si cim / documente personal incheiate apetra apetra ce se intampla cu contractele de munca deja incheiate in cazul schimbarii numelui societatii si formei juridice? Si toate documentele, deciziile legate de ... (vezi toată discuția)