avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dividende 2016
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dividende 2016

Buna ziua,

Am 5 intrebari privind distribuirea dividendelor pe anul 2016:
1. Cand distribui dividende pt 2016, iau in calcul doar profit 2016 ? , nu pot sa ma leg si de alti ani ?
2. Plata impozitului aferent dividendelor se va face integral, chiar daca eu am sa platesc doar o parte din dividende asociaților ?
3. Plata catre asociatii se poate face si in numerar nedepasind 10000lei / zi ?
4. Daca sunt 2 asociati non-UE trebuie sa platesc Cass ?
5. Cum trebuie sa procedez pentru a achita dividende asoc. care au conturi in valuta?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:17, 10 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da, daca aveti inregistrat in balanta profit din anii fiscali precedenti ramas nedistribuit, il repartizati catre dividende mai intai pe acela si apoi, daca mai doriti si pe cel din 2016.
Puteti sa avetii o hotarare a adunarii generale a asociatilor din 2017 in care hotarasc sa dea ca dividende o valoare, plata efectiva sa se faca in totalitate in cel mai scurt timp, caz in care se declara in d100 impozitul pe dividende platit catre persoane fizice pana pe 25 a lunii urmatoare platii efective si tot pana atunci se face si plata impozitului. Sau sa se faca plata partial sau deloc in acelasi an 2017, caz in care trebuie totusi sa platiti impozitul pe dividende aferent pana pe 25 ianuarie 2018, pentru toata suma, chiar daca nu s-a platit nimic asociatilor din drepturile cuvenite.
Platiti intr-un cont bancar al asociatului. Isi face unul si pentru lei caci la asemenea valori nu cred ca e asa de greu.
Va multumesc pentru lamuriri , totusi la pct. 2 nu imi e clar noi dorim sa achitam cam 50 % din valoare dividendelor luna viitoare, impozitul il platesc pt acea valoare de 50 % sau il platesc integral ?
Eu cred ca integral , dar mai bine intreb :)
Sumele sunt mult mai mari , iar asociatii cu conturi in valuta , au resedinta intr-o tara non-UE si nu vor venii in Romania decat peste 1 an , de aceea ma intereseaza si situatia cu banca .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Platiti si declarati impozitul pe dividende pana pe 25 a lunii urmatoare numai la cati bani dati si pentru restul, pana la suma totala din hotararea adunarii generale, pana pe 25 ianuarie a anului urmator. Mergeti la banca unde aveti contul firmei si cereti acolo detalii. Din firma dividendele pleaca in lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti plati direct in contul in valuta, la cursul valutar BNR. Contul poate fi oriunde, nu neaparat in Romania.

Deci data aveti de plata azi 10.000 lei, atunci platiti 2188,8 euro (4.5687).
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata dividende 2016 ComplexViva ComplexViva Am si eu o intrebare : pot distribui dividendele aferente anului precedent in anul 2016 , sa platesc impozitul de 5% in acest an si sa ridic dividendele in ... (vezi toată discuția)
Distribuire si plata dividende. cateldestept cateldestept Distribuire si plata dividende: Pentru o societate cu asociat unic se hotaraste distribuirea sumei de 100.000 lei ce dividende, din profitul anului 2021. Ce ... (vezi toată discuția)