avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile pentru imobillizari in curs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile pentru imobillizari in curs

Care sunt inregistrarile contabile in situatia unei societati comerciale care investeste in constructia unei hale metalice cu spatii de depozitare, showroom, birouri pentru folosinta proprie si care are tot felul de cheltuieli in faza initiala si anume: proiect hala showroom birouri, proiectare instalatii, obtinere documente, avize cum ar fi: obtinere certificat urbanism, taxa emitere aviz amplasament de la Electrica, taxa avize prestatii-coexistenta de la Compania de Apa si de la Electrocentrale, taxa analiza protectia mediului etc.? Se inregistreaza pe cheltuieli aferente perioadei, respectiv cont 628 sau se inregistreaza pe imobilizari corporale in curs, alaturi de celelalte cheltuieli (mai substantiale) respectiv cheltuieli pentru materiale, avans lucrari etc.? Va rog si o monografie contabila"
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 13:08, 9 August 2017
Daca sunteti societate noua, in prima faza efectuati un bilant de deschidere cu cheltuielile efectuate cu acest prilej, apoi treceti la faza cu imobilizarile. Aveti nevoie de un contabil, nu se pot inregistra pe cheltuielile perioadei, cel putin o parte din cheltuieli, trebuie aplicat regimul amortizarilor dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de locatiune STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. Am inchiriat 3 masini pe baza unui contract de locatiune. La sfarsitul perioadei mi s-a emis o factura cu o suma x. Ce inregistrez in registrul ... (vezi toată discuția)
Taxa aviz amplasament smandy smandy va rog sa imi spuneti care e contul contabil corect in care trebuie sa inregistrez taxele privind diferite avize sau autorizatii pentru o constructie a unei ... (vezi toată discuția)
Decontarea cheltuielilor aferente unei spatiu in inchiriat cameliaemil cameliaemil Buna ziua Am urmatoarea situatie. O societate comerciala are ca obiect de activitate inchirierea spatiilor comerciale. Spatiile comerciale pe care le ... (vezi toată discuția)