avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TAXA AVIZ AMPLASAMENT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TAXA AVIZ AMPLASAMENT

va rog sa imi spuneti care e contul contabil corect in care trebuie sa inregistrez taxele privind diferite avize sau autorizatii pentru o constructie a unei societati in care isi va desfasura activitatea - problema e ca depinde constructia de un credit bancar ce il va primi sau nu ... deci ex. taxa aviz amplasament constructie platita la ENEL, Sanatate publica , Apaprod ... etc. in ce cont le voi inregistra ? constructia nu se face in regie proprie - 231 ? 635 ? sau...?????????
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 09:59, 5 Ianuarie 2010
E mai bine 628 , decat 635 .
Daca este vorba de taxe platite la primarie sau la alt buget al statului-atunci 635,daca este vreo taxa facturata de vre-o firma( gen bransament, racord etc)-628.Daca doriti capitalizarea ei , atunci puteti sa o includeti in valoarea imobilizarii, daca vreti in anumite conditii si dobinda aferenta creditului din care sa face plata imobilizarii se poate include in valoarea imoblizarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie noua simona12 simona12 firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile pentru imobillizari in curs maes maes Care sunt inregistrarile contabile in situatia unei societati comerciale care investeste in constructia unei hale metalice cu spatii de depozitare, showroom, ... (vezi toată discuția)
Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)