avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Restituire taxa de participare licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Restituire taxa de participare licitatie

Buna ziua,

Am depus o oferta pentru un apartament exectut prin ANAF. Am achitat avansul de 10 % pentru participarea la licitatie, insa in ziua licitatiei nu am putut sa ma prezint (din motive medicale).
Ma intereaseaza daca exista posibiliatatea de recuperare a avansului?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Rachețu' , utilizator 14:48, 15 Noiembrie 2017
Art. 162
(11) Taxa de participare reprezinta 10% din pretul de pornire a licitatiei si se plateste in lei la unitatea teritoriala a Trezoreriei Statului. In termen de 5 zile de la data intocmirii procesului-verbal de licitatie, organul fiscal va restitui taxa de participare participantilor care au depus oferte de cumparare si care nu au fost declarati adjudecatari, iar in cazul adjudecarii, taxa se retine in contul pretului. Taxa de participare nu se restituie ofertantilor care nu s-au prezentat la licitatie, celui care a refuzat incheierea procesului-verbal de adjudecare, precum si adjudecatarului care nu a platit pretul. Taxa de participare care nu se restituie se face venit la bugetul de stat, cu exceptia cazului in care executarea silita este organizata de organele fiscale prevazute la art. 35, caz in care taxa de participare se face venit la bugetele locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare terenuri-licitatie cu strigare pincag pincag Pentru a participa la o licitatie cu strigare privind vanzarea unor terenuri conform caietului de sarcini tb platita o taxa de participare si garantie de ... (vezi toată discuția)
Licitatie finante dorinbirdean dorinbirdean Buna ziua, Doresc sa particip la licitatie unui bun executat de AFP Timisoara. Intrebarea mea este: daca proprietarul bunuluii care este executat nu si-a ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)