avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Formular 010
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Formular 010

Buna ziua!
Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni...
Multrumesc

PS: Puteti oferi si detalii in privat daca cineva considera ca este necesar.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:12, 14 August 2017
george-neagu a scris:

Declaratia 101 la asociatii si fundatii o depuneti oricum anual pana pe 25 februarie anul urmator, chiar si cu zero. Va rog sa nu mai traiti cu impresia ca daca nu aveti asa zisa activitate economica nu mai afeti treaba cu impozitul pe profit.

Cat timp asociatia nu demareaza efectiv activitati economice, nu trebuie bifat in 010 vectorul fiscal ref. impozit pe profit, ca nu se pune problema impozitarii ca nu sunt venituri care ar putea pune problema impozitului pe profit. Si prin urmare nici declaratie 101 nu se va depune caci e legata de un impozit la care acea persoana juridica nu este supusa. Declaratie 101 se depune "cu zero" cand te-ai declarat platitor de impozit pe profit dar nu ai desfasurat activitati economice din care sa fi si realizat venituri, sau din calcule rezulta ca nu ai venit impozabil din acest punct de vedere. ANAF chiar refuza declaratiile 101 de la ONG care nu s-au inregistrat prin 010 ca platitori de impozit pe profit, desi se pare ca unele organe fiscale in trecut (si poate si acum) au acceptat sau chiar solicitat sa se depuna 101 de catre toate ONG, ceea ce consider ca este eronat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari asociatie fara scop patrimonial elenabolea elenabolea Ce raportari trebuie sa faca o asociatie infiintata de o mama pentru a putea primi sponsorizari de la firme si din redirectionare impozit 2 %,pentru terapia ... (vezi toată discuția)
D 010 asociatii de proprietari ursulina ursulina Bună ziua! Suntem o asociație de proprietari. Avem contract cu o firmă specializată pentru administrare. De la contabilitate mi s-a comunicat (eu fiind ... (vezi toată discuția)
Documente financiare olarucaty olarucaty vreau sa stiu ce documente, registre trebuie sa intocmesc pentru o asociatie non profit infiintata si ce trebuie sa depun la anaf (vezi toată discuția)