avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul parintelui rezident de a sti ce se intampla in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul parintelui rezident de a sti ce se intampla in perioada de vizitare

Buna ziua,

Intrebarea mea e scurta si la obiect: are dreptul parintele (oricare ar fii el) sa stie unde si in ce perioada este plecat copilul cu celalalt parinte (ma refer la tabere excursii sau alte deplasari in tara)?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:37, 17 August 2017
Colega m-am referit strict la un minor cetatean italian, si nu la un minor cetatean roman resident in Italia. Ca sunt persoane care incalca legea, fiecare isi asuma consecintele respective, dar asta nu inseamna ca legea nu exista.
La italieni poate constitui infractiune deplasarea fara drept a minorului.

Oricum, din datele mele rezulta ca se trece frontiera fara control si daca nu exista control pot trece nestingheriti frontiera.

Nu este cu nimic diferita situatia daca minorul se muta 250 km in Romania sau intre Italia si Germania la aclasi numar de km.

Dar discutia era cu informarea parntelui.
Nu poae fi secreta o destinatie de vacanta decat daca parintele ar avea temerea ca celalalt parinte ar veni si el i acea locatie.
Este de bun simt informarea si fiind ceva de bun simt este si legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti Mihai_Mihaita Mihai_Mihaita M-am documentat mai mult , am intrebat chiar si un avocat dar parca nu sunt lamurit ,de aceea as dori sa pun aceasta intrebare si aici pe forum : daca 2 copii ... (vezi toată discuția)