avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor

Buna ziua,

In anul 2009 am inchiriat apartamentul, proprietate personala, pentru cateva luni cu contract inregistrat. Impozitul aferent a fost achitat in anul urmator, 2010.
Astazi am verificat in contul personal din ghiseul.ro, intentionand sa verific suma totala de plata pentru impozitul din anul curent si am observat ca in sectiunea ANAF a aparut de plata suma de 2356 lei, care reprezinta Impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor din 2009, plus dobanda din 2009 pana in 2017.Am cautat chitanta pentru suma achitata in 2010, insa din pacate nu am gasit-o. Ce pot face in aceste conditii?
Tin sa mentionez ca in februarie/2016 am vandut autoturismul personal(cumparat in 2015), atunci fiind obligat sa scot certificatul fiscal de la ANAF, in care era specificat faptul ca nu am datorii.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 17:46, 13 August 2017
Suma e imensa, depinde si cat este impozitul pe apartament la dvs. Puteti calcula singur penalizarile aici: [ link extern ]
Reveniti dupa calcul, in caz ca e o eroare.
Buna ziua,

Conform calculelor, penalizarile ar insuma 168 lei. Insa in dreptul fiecarei sume este trecuta litera A. Am cautat ce reprezinta A pe site ANAF si se pare ca inseamna amenda.Dar amenda pentr ce anume? Nefiind instiintat din 2009/2010 pana astazi ca datorez o suma de bani pentru impozit pe venit, mai mult decat atat in 2016 cand am vandut auto nu figuram cu datorii la ANAF.
ANAF-ul are obligatia instiintarii anuale a contribuabililor asupra datoriilor la bugetul de stat, dvs. ati primit vreodata asa ceva?
Nu am primit nici o instiintare.
In primul rand eu va recomand cu putere, dar acum e tarziu, sa nu va inrolati pe ghiseul.ro, le dati datele dvs. personale si apoi ei haladuie prin toate conturile dvs. nestingheriti de nimeni, in situatia data e bine sa mergeti sa vorbiti cu un agent fiscal dela ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata online a contributiilor anaf iamso iamso Buna ziua. Am un pfa cu norma de venit, cod caen 6202, pe Ilfov.Daca pe ghiseul.ro nu imi apare ca datorez nimic la anaf, in SPV nu am vreo decizie de impunere ... (vezi toată discuția)
Impozit arenda marcu99 marcu99 Am primit de la ANAF instiintare pentru a depune declaratia D200 si a plati impozitul pe venitul obtinut din arenda in anul 2010. Find somer din anul 2009 nu ... (vezi toată discuția)